Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Κινητοποιήσεις των Καρδιτσιωτών Stagers σε Καρδίτσα και Αθήνα

Σύμφωνα πάντα με το http://stagekarditsas.blogspot.com πρόκειται να γίνουν οι παρακάτω δύο απεργιακές κινητοποιήσεις από τους συμβασιούχους προγραμμάτων Stage της Καρδίτσας.


1. Την Πέμπτη 05/11/2009 θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα

2. Την Παρασκευή 06/11/2009 θα πραγματοποιηθούν απεργιακές κινητοποιήσεις των
Stagers έξω από τις υπηρεσίες τους.


Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι της Ελευθερίας Μοσχονά από τις κινητοποιήσεις της 29ης Οκτωβρίου 2009.

Πηγή: http://stageunion.ning.com/photo

StageKarditsas.blogspot και άλλα URL για τους Stagers

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες του Καρδίτσα Blog πως για τις ανάγκες και την καλύτερη οργάνωση των συμβασιούχων προγραμμάτων Stage του Νομού δημιουργήθηκε ένας ξεχωριστός χώρος για αυτούς.

http://stagekarditsas.blogspot.com

Φυσικά οποιοσδήποτε (συμβασιούχος ή όχι) μπορεί να επισκεφθεί το προαναφερθέν blog και να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις στα προγράμματα Stage και το μέλλον των συμβασιούχων σε πανελλήνια κλίμακα.

Πανελλαδικής εμβέλειας URL σχετικά με τα Stage και τους Stagers είναι και τα παρακάτω:

http://stageunion.blogspot.com (κεντρικό δίκτυο των Stagers)

καθώς και

http://somateiostageoga.blogspot.com

http://stageika2005dts.blogspot.com

http://stageoee.blogspot.com

http://somateiostageika.blogspot.com

http://stagedoy.blogspot.com

http://stage-ika.blogspot.com

http://stageedimotomea.blogspot.com


ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συζητήσεις υπάρχουν στο forum

http://www.diorismos.gr

Σημείωση:
Στα παρακάτω 2 URL υπάρχει μια αξιόλογη συλλογή από βίντεο και φωτογραφίες σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων Stage.

http://stageunion.ning.com/photo (φωτογραφίες)

http://stageunion.ning.com/video (βίντεο)

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Η εορτασμός του «ΟΧΙ» στην πόλη μας

Όπως κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου, έτσι και σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ».

Ευτυχώς ο καιρός ήταν καλός (χωρίς την βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών) και έτσι πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση, παρουσία επισήμων και πλήθος κόσμου επί της λεωφόρου Καραϊσκάκη.

Στις 28 Οκτωβρίου γιορτάζουμε το «ΟΧΙ» του Ελληνικού λαού δια στόματος Ιωάννη Μεταξά όταν οι δυνάμεις του άξονα ζήτησαν την συνεργασία της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όμως πάνω απ’ όλα τιμούμε τους ήρωες και αγωνιστές του ’40 που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία και την Δημοκρατία.

Η 28η Οκτωβρίου είναι άλλη μία λαμπρή στιγμή στην ένδοξη ιστορία της Ελλάδας.

Ευχαριστούμε τον Γεώργιο Αθ. Καραπαναγιώτη (Studio Sakis) για την ευγενική προσφορά των φωτογραφιών, από το φωτογραφικό αρχείο της σημερινής παρέλασης.

Συνεδρίαση των συμβασιούχων Stage Καρδίτσας στον χώρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου


Στον χώρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου συνεδρίασε χθες Τετάρτη 27/10 στις 10:00 π.μ. μια μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας, όλοι τους συμβασιούχοι των προγραμμάτων Stage. Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν περίπου 70 άτομα, αριθμός που υπερβαίνει τα 2/3 όλων των συμβασιούχων του Νομού Καρδίτσας.

Τα κύρια θέματα συζήτησης ήταν:

1. Οργάνωση Συντονιστικής Επιτροπής

2. Συμμετοχή στην Πανελλαδική διαμαρτυρία

3. Προσφυγή μέσω της νομικής οδού

4. Ενημέρωση των συμβασιούχων Stage που απασχολούνται σε άλλες Υπηρεσίες του Νομού

5. “Stage” διμήνου

Αμέσως μετά την σύσταση της Συντονιστικής Επιτροπής, ξεκίνησε ο διάλογος για την άμεση προσφυγή μέσω της νομικής οδού σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια αλλαγή στα σχέδια της κυβέρνησης.

Συζητήθηκαν εξίσου η συμμετοχή στην Πανελλαδική πορεία διαμαρτυρίας αλλά και το ενδεχόμενο απεργίας διαρκείας από όλους ανεξαρτήτως τους συμβασιούχους του Νομού.

«Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να δείξουμε έτσι σε όλους πόσο χρήσιμοι είμαστε στις Υπηρεσίες που απασχολούμαστε» ακούστηκε μεταξύ άλλων.

Λίγο αργότερα, ο Νομάρχης του Νομού, κ. Φώτης Αλεξάκος υποδέχθηκε τα μέλη της Επιτροπής όπου άκουσε τα προβλήματά τους και είχε έναν φιλικό διάλογο μεταξύ τους.

Τις απόψεις του κ. Νομάρχη επί τους θέματος δεν μπορούμε να σας τις πούμε από την στιγμή που δεν έχουν γίνει επίσημες δηλώσεις όμως το θέμα των συμβασιούχων το παρακολουθούμε από κοντά και θα σας ενημερώσουμε για όλες τις εξελίξεις.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Μπαράζ προσφυγών στη Δικαιοσύνη από τους εργαζομένους με Stage


Σημείωση:

Το άρθρο είναι της Σίσσυ Σταυροπιερράκου και έχει συνταχθεί την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2009 (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ). Έχει καταχωρηθεί στην κατηγορία ΚΛΙΚ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στο http://www.apogevmatini.gr

Πηγή: http://www.apogevmatini.gr/?p=49825


Μπαράζ προσφυγών στη Δικαιοσύνη από τους εργαζομένους με stage

Μαζικά προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη εργαζόμενοι σε προγράμματα stage που έχουν συμπληρώσει πάνω από 24 μήνες στο Δημόσιο και θα διεκδικήσουν διά της δικαστικής οδού μοριοδότηση ώστε να προσληφθούν σε αντίστοιχες θέσεις στο δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα, οι stagers απειλούν με δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις διαρκείας που θα περιλαμβάνουν καταλήψεις κτιρίων και αποκλεισμό κεντρικών, οδικών αρτηριών.


Δεκάδες είναι οι προσφυγές –εκτιμάται ότι έχουν ξεπεράσει τις 800– που έχουν γίνει ήδη σε όλη τη χώρα, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξει μπαράζ αγωγών κατά του ελληνικού δημοσίου, μετά τη σκληρή στάση που αποφάσισε να υιοθετήσει την Παρασκευή η κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία δεν θα λάβουν καμία μοριοδότηση όσοι απασχολούνται στο Δημόσιο, ούτε καν τα ποσοστά που δικαιούνταν μέχρι σήμερα, προκειμένου να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.


Τι διεκδικούν


Σύμφωνα με δικαστικούς κλάδους, σημεία αιχμής των διεκδικήσεων είναι:


- καταγγελίες για μη καταβολή ενσήμων, λόγω της ανασφάλιστης εργασίας που προσφέρουν,


- αναγνώρισης προϋπηρεσίας, με βάση το χρονικό διάστημα που ο κάθε εργαζόμενος βρίσκεται σε υπηρεσία του δημόσιου τομέα,


- μέτρα προσωρινής προστασίας για τις περιπτώσεις εκείνων που εκδιωχθούν από το Δημόσιο χωρίς να τους καταβληθούν δεδουλευμένα.


Δηλαδή οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν την αρωγή της Δικαιοσύνης προκειμένου να καλυφθούν αναδρομικά από το Δημόσιο οι ασφαλιστικές εισφορές για σύνταξη όσων εργάστηκαν, να τους αναγνωριστεί η εργασιακή εμπειρία τους με ειδική μοριοδότηση ανάλογα με το χρόνο απασχόλησής τους και να τους καταβληθούν δεδουλευμένα, με βάση τον κατώτατο μισθό.


Πάγιες ανάγκες


Παράλληλα, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία φορέων του δημοσίου τομέα, καθώς αυτά τα παιδιά των 470 ευρώ καλύπτουν ουσιαστικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς υποκαθιστούν τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού. Τυχόν απομάκρυνση των stagers θα σηματοδοτήσει φαινόμενα υπολειτουργίας σε ασφαλιστικά ταμεία, σε νοσοκομεία, σε Οργανισμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι το 15% του προσωπικού του ΙΚΑ –πάνω από 1.500 άτομα– ανήκει σε αυτή την κατηγορία και απασχολείται σε όλες τις υπηρεσίες του ιδρύματος. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Οργανισμού Εργατικής Εστίας δεν θα λειτουργούσαν χωρίς τη βοήθεια των εργαζομένων σε προγράμματα stage. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για τον ΟΓΑ, τον ΟΑΕΕ και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.


Επίσης, σε νευραλγικές θέσεις όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων υπάρχουν εργαζόμενοι με συμβάσεις stage, που καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πρώτη γραμμή. Μάλιστα, όπως έχουν υποστηρίξει κατ’ επανάληψη οι διοικήσεις των νοσοκομείων, «οι νέοι αυτοί δεν κάνουν κατάρτιση, ούτε μαθητεία. Συμμετέχουν στην παραγωγή, γιατί δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά».


Ανοικτή «πληγή»


Το θέμα των stage έχει μετατραπεί σε μία ακόμη μεγάλη και ανοικτή «πληγή» για την ελληνική κοινωνία, την πρώτη «βόμβα» που σκάει στα χέρια των κυβερνώντων.


Από τη μία πλευρά οι χιλιάδες άνεργοι νέοι που διεκδικούν σ’ αυτό το ζοφερό εργασιακό περιβάλλον μία εργασία με αμοιβή έστω και 500 ευρώ, χωρίς ασφάλιση, χωρίς επίδομα ανεργίας, όταν θα έλθει η στιγμή να λήξει η σύμβασή τους. Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση που προεκλογικά, αλλά και από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησή της ανακοίνωσε την κατάργηση των προγραμμάτων εργασιακής εμπειρίας στο Δημόσιο και τη μη ανανέωση των συμβάσεων που πρόκειται να λήξουν, χωρίς όμως να προνοήσει για το μέλλον εκείνων που απασχολούνται.


Για την ιστορία, τα stage ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στον δημόσιο τομέα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μετά το 1996, ενώ έχουν διατυπωθεί καταγγελίες για τις περιπτώσεις των ατόμων τα οποία παράλληλα με τα stage είχαν και κανονικές δουλειές, με πλήρεις μισθούς και ένσημα. Από τα στοιχείά που υπάρχουν στον ΟΑΕΔ φαίνεται ότι και σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες άτομα τα οποία ξεκίνησαν να απασχολούνται με συμβάσεις stage, οι οποίοι ανανεώνονταν διαρκώς από το 1999.


Δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει 10 χρόνια εργασία στο Δημόσιο, ενώ –όπως υποστηρίζει και η ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα– οι ανανεώσεις των συμβάσεων stage μέχρι και σήμερα (πάντως και μέχρι την έναρξη της προεκλογικής περιόδου) έγιναν με ομόφωνες αποφάσεις των φορέων που συμμετείχαν στα Δ.Σ. του ΟΑΕΔ και του ΛΑΕΚ (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ). Επιπλέον, η κυβέρνηση φοβάται μήπως το θέμα των stage σταθεί αφορμή για να ανοίξει ολόκληρη η… βεντάλια των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο, με τους εργαζόμενους να διεκδικούν δίκαιη αντιμετώπιση για το σύνολο των 120.000 απασχολουμένων με «ευέλικτες» μορφές εργασίας, ενώ οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για το προσεχές χρονικό διάστημα, αρχής γενομένης από τα ασφαλιστικά ταμεία…


«Απαιτείται εδώ και τώρα μια κοινωνικά δίκαιη λύση»


Τη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μετατροπή των συμβάσεων των συμμετεχόντων σε προγράμματα stage μετά από μακρά χρονική περίοδο συνεχών ανανεώσεων, σε σταθερή σχέση εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, ζητεί με έγγραφη ερώτησή του ο ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης. Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε στην Κομισιόν ερώτημα για το εάν υπάρχει δυνατότητα μονιμοποίησης των εργαζομένων με προγράμματα stage, με βάση τους γενικούς κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου.


Στην ερώτησή του ο κ. Πουπάκης αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα προσφέρουν τη δυνατότητα σε νέους ανέργους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Μάλιστα, καλεί την Ε.Ε. να λάβει υπ’ όψιν τις αυξημένες ανάγκες για προσωπικό σε ορισμένες υπηρεσίες του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, σε συνδυασμό με τη δυσκολία άμεσης πρόσληψης νέου προσωπικού για κάλυψη αυτών των αναγκών, που οδήγησαν στην αξιοποίηση των «stagiers» για εκτεταμένο χρονικό διάστημα σε υπηρεσίες και οργανισμούς του Δημοσίου.


Παράλληλα, επισημαίνει πως υπάρχουν στη χώρα μας συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων, με σκοπό την παραμονή των νέων σε αυτές τις θέσεις, οι νέοι ασκούν ίδια καθήκοντα με αυτά των μόνιμων υπαλλήλων και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες που έχουν τοποθετηθεί και, βέβαια, πως έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία. Μάλιστα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής επικαλείται λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης για τους νέους, που προσφέρουν επί μακρόν τις υπηρεσίες τους σε ισότιμη βάση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.


Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, που μέχρι το καλοκαίρι ήταν γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα, ως ευρωβουλευτής, υποστηρίζει πως το θέμα των stage έχει μετατραπεί σε μια ακόμη μεγάλη και ανοικτή «πληγή» για την ελληνική κοινωνία. Μάλιστα, κατηγορεί το νέο υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, πως δεν έχει ξεκάθαρη και σαφή θέση για το τι μέλλει γενέσθαι με το συγκεκριμένο πρόβλημα.


Ο κ. Πουπάκης υποστηρίζει ότι το πρόβλημα των προγραμμάτων stage δεν μπορεί να περιμένει. Απαιτεί «εδώ και τώρα» μια κοινωνικά δίκαιη λύση, αφού αναφερόμαστε σε άτομα τα οποία επί σειρά ετών καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε θέσεις του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, μέσα από συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεών τους. Χωρίς να το δηλώνει δημόσια, δηλαδή, ο κ. Πουπάκης τάσσεται υπέρ της μονιμοποίησης των συγκεκριμένων εργαζόμενων, οι οποίοι ίσως και να ξεπερνούν τους 40.000.


ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ STAGE


Το νέο προφίλ των stage ξεκινάει από την αλλαγή της ονομασίας τους.


Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, όπως αυτοί έχουν περιγραφεί και μέσα από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, τα συγκεκριμένα προγράμματα θα αλλάξουν όνομα, θα ονομαστούν προγράμματα επιδοτούμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης και θα εφαρμόζονται μόνο στον ιδιωτικό τομέα, από τον οποίο άλλωστε ξεκίνησαν. Μάλιστα, η διάρκειά τους θα φθάνει το πολύ σε 9 μήνες.


Τα συγκεκριμένα προγράμματα θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ως πρακτική άσκηση και θα διαρκούν 6 μήνες. Μετά από αίτημα της επιχείρησης, το χρονικό όριο μπορεί να διευρυνθεί έως τους 9 μήνες. Μετά την ολοκλήρωση τους, οι συμμετέχοντες νέοι θα λαμβάνουν πιστοποιητικό των γνώσεων και των δεξιοτήτων που απέκτησαν. Βάσει των σχεδιασμών, τα προγράμματα αυτά θα έχουν ένα καθαρό προφίλ επαγγελματικής κατάρτισης νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, με την ιδιαιτερότητα ότι η κατάρτιση αυτή είναι αποκλειστικά «πρακτική» και παρέχεται σε επιχειρήσεις μόνο μία φορά ανά εκπαιδευόμενο.


Έτσι, αποκλείονται τα φαινόμενα συνεχών ανανεώσεων των συμβάσεων που οδήγησαν σε ομηρία χιλιάδες νέους, τα προηγούμενα χρόνια. Στο ίδιο πνεύμα, η επιδότηση θα δίδεται στον ίδιο τον άνεργο όπως στα προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης και όχι στην επιχείρηση, όπως συμβαίνει στα προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης.


Βασικό στόχο θα έχουν να καλύψουν την έλλειψη επαγγελματικής εμπειρίας των ανέργων, κυρίως στην πρώτη προσαρμογή τους στο εργασιακό περιβάλλον, καλύπτοντας και το διαπιστωμένο κενό της σύνδεσης της εκπαίδευσης με την απασχόληση στην Ελλάδα. Παράλληλα, θα προβλέπεται ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα θα τεθούν υπό την εποπτεία ενός ή περισσότερων φορέων εκπαίδευσης-απασχόλησης στο πλαίσιο που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση (ΕΣΣΕΕΚΑ). Ο φορέας είναι υπεύθυνος για τη διαμόρφωση, εξειδίκευση και πιστοποίηση των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης σε εργασιακό περιβάλλον ανάλογα με την ειδικότητα και τον τίτλο σπουδών των συμμετεχόντων.


Στα προγράμματα θα μπορούν να συμμετέχουν οι απόφοιτοι Επαγγελματικών Λυκείων, Επαγγελματικών Σχολών, ΤΕΕ Α’ και Β’ κύκλου και οποιασδήποτε βαθμίδας μετα-λυκειακής εκπαίδευσης, έως 30 ετών. Στους συμμετέχοντες θα προσφέρεται μόνο μια περίοδος πρακτικής άσκησης. Με την ολοκλήρωσή της, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν κατά τη διάρκειά της από τον οικείο εποπτεύοντα φορέα.

Η νομολογία για την μοριοδότηση εμπειρίας (Stage)

Η παρακάτω επιστολή δημοσιεύθηκε στο www.diorismos.gr
Πηγή: http://www.diorismos.gr/Dpages/vima/viewarticle.php?vid=1192


Η νομολογία για τη μοριοδότηση εμπειρίας

<Επιστολή>

Ηράκλειο, 20-10-2009

Με αφορμή επιστολές αναγνωστών σας, οι οποίοι λογικό είναι να μην γνωρίζουν την νομολογία που αφορά την μοριοδότηση της εμπειρίας που διανύθηκε στον δημόσιο τομέα και ως εκ τούτου παραπληροφορούνται και παρασύρονται από συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε. και μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου, που σκοπό έχουν παράξουν προπαγάνδα και να προιδεάσουν αρνητικά την κοινή γνώμη όσον αφορά τα Προγράμματα Απόκτησης εργασιακής Εμπειρίας (STAGE), βαφτίζοντας την συγκεκριμένη προσαύξηση ως «αποκλειστικό προνόμιο» των συμμετεχόντων στα Προγράμματα αυτά, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο συγκεκριμένα συμφέροντα, σας παραπέμπω στον Ν.3320/2005 "Ρυθμίσεις Θεμάτων για το προσωπικό του Δημοσίου και των νομικών προσώπων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των Ο.Τ.Α., στο άρθρο 2, το οποίο τροποποιήθηκε από το άρθρο 11 παρ. 3 του Ν.3613/2007, ο οποίος αναφέρει ότι:

Εμπειρία με δικαίωμα προσαύξησης κατά 50%

«Ως εμπειρία, για την οποία ο υποψήφιος δικαιούται προσαύξηση του κριτηρίου αυτού, νοείται η εμπειρία που αποκτήθηκε σε καθήκοντα της ίδιας ή παρεμφερούς ειδικότητας με αυτά της προκηρυσσόμενης θέσης, εφόσον αυτή έχει αποκτηθεί στις κατωτέρω περιπτώσεις:

i) Σε υπηρεσίες του Δημοσίου, σε Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. πρώτου ή δεύτερου βαθμού, σε Ν.Π.Ι.Δ. του δημόσιου τομέατης παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει, ή σε φορείς της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 2527/1997.

ii) Ένεκα συμμετοχής σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους ή συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία υλοποιούνται στους Ο.Τ.Α., δυνάμει προγραμματικών συμβάσεων ή κοινών υπουργικών αποφάσεων, μέσω δημοτικών ή κοινοτικών επιχειρήσεων ή ανωνύμων εταιρειών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο χρόνος εμπειρίας για την εφαρμογή της ανωτέρω προσαύξησης πρέπει να είναι, αθροιστικά, ίσος ή μεγαλύτερος των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών και να έχει πραγματοποιηθεί κατά τη χρονική περίοδο από 1.1.1990 έως και την ημερομηνία έκδοσης της εκάστοτε προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π»
Άλλωστε το Α.Σ.Ε.Π. επισημαίνει ότι:

«Ως εργασία που έχει διανυθεί στο Δημόσιο Τομέα, η οποία δικαιολογεί την προσαύξηση των μονάδων εμπειρίας θεωρείται επίσης:

- Η απασχόληση κατά τη διάρκεια της Στρατιωτικής Θητείας.

- Η συμμετοχή σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (STAGE) του ΟΑΕΔ.

- Η απασχόληση με Σύμβαση Εργου σε φορείς του Δημοσίου.»

Οπότε, όσοι υποστηρίζουν ότι η προσαύξηση των μορίων της εμπειρίας κατά 50%, θεσπίστηκε για να βοηθήσει αποκλειστικά τους συμμετέχοντες σε προγράμματα stage να μπουν στο δημόσιο ή δεν έχουν ενημερωθεί σωστά ή το κάνουν εκ του πονηρού, μιας και αφορά συνολικά 300.000 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, ωρομίσθιους, εργαζόμενους με συμβάσεις έργου, απασχολούμενους κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας και εργαζόμενους με τα προγραμματα stage. Μην ξεχνάτε ότι το 2005, οπότε και ο ανωτέρω νόμος τέθηκε σε εφαρμογή, μπόρεσαν να επιδοτησουν την εμπειρία τους χιλιάδες συμβασιούχοι όμηροι του καθεστώτος του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του Π.Δ. 164/2004, ώστε να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και επέτυχαν την μονιμοποίησή τους μέσω προκηρύξεων του Α.Σ.ΕΠ..

Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με ειδική μοριοδότηση και με κλειστό διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. τακτοποιήθηκαν και οι συμβασιούχοι όμηροι των Κ.Ε.Π.. Υπάρχουν και πολλές άλλες περιπτώσεις με τις οποίες τακτοποιήθηκαν εκκρεμότητες του ΠΑΣΟΚ με τον συγκεκριμένο νόμο.

Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κανείς: Γιατί ο Πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Π., κ. Βέης, δεν διαμαρτυρόταν τότε που τακτοποιούνταν οι προ του 2004 συμβασιούχοι όμηροι με τη συγκεκριμένη μοριοδότηση; Πού ήταν ο κ. Παναγόπουλος, πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε., να υπερασπιστεί την ισονομία και την αξιοκρατία, όταν άνθρωποι οι οποίοι εργάστηκαν από το 1990 κι έπειτα με συμβάσεις αξιοποιούσαν την προσαύξηση που τους έδινε ο ίδιος Νόμος τον οποίο τώρα απαιτεί να καταργήσουν και εναντιώνεται σε ανθρώπους τους οποίους ο ίδιος ως Πρόεδρος τον εργαζομένων, όφειλε να ματώσει για να αναγνωριστούν τα δικαιώματά τους; Κύριε Παναγόπουλε, πολύ φοβάμαι ότι, είτε έχετε μείνει προσκολημένος σε ξεπερασμένες ιδεολογίες και πολιτικές, οι οποίες μάλιστα υπονομεύουν τα συμφέροντα και το δίκιο των εργαζομένων, τους οποίους εκπροσωπείτε, είτε είστε όμηρος ανθρώπων με συγκεκριμένο κομματικό χρώμα και παίζετε άχαρα και ατυχώς - τον ρόλο του προστάτη και του υπερασπιστή του δικαίου. Ευτυχώς οι πολίτες έχουν προσπεράσει τέτοιου είδους ξεπερασμένες νοοτροπίες, η οποίες αν μη τη άλλο έχουν φέρει την χώρα σε αυτή την κατάσταση και επιζητούν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν.

Χαιρετίζουμε λοιπόν την δήλωση του Υπουργού Εργασίας ο οποίος είπε ότι «υπάρχουν κάποιοι (stagers) που έχουν περάσει το 24μηνο και είναι στο Δημόσιο. Αυτούς δεν μπορείς να τους διώξεις». Επίσης είπε «Κατ ουσίαν απασχολούνται πλήρως και καλύπτουν οργανικές θέσεις και δημιουργούν φαινόμενα νέων συμβασιούχων (ομήρων), εμείς αυτό δεν το θέλουμε». Με τις απόψεις αυτές άλλωστε συμφωνεί τόσο ο κ. Δημήτρης Περπατάρης (εργατολόγος δικηγόρος) όσο και ο κ. Αλέξης Μητρόπουλους (επίκουρος καθηγητής εργατικού δικαίου), ο οποίος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει δίκαιη πολιτική λύση για αυτούς που έχουν συμπληρώσει 24 μήνες προϋπηρεσία και άνω, ώστε να μην ξοδεύονται, σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, σε δικαστήρια, υπονοώντας ότι ούτως ή άλλως θα δικαιωθούν είτε στα ελληνικά δικαστήρια, είτε στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Ομολογούμε ότι μας εξέπληξε ευχάριστα η ταχύτατη ανταπόκρισή του Υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου, σε ένα μείζον πρόβλημα το οποίο έχει καθηλώσει χιλιάδες νέους ανθρώπους, οι οποίοι κινδυνεύουν με κοινωνικό-οικονομικό αφανισμό και ευελπιστούμε ότι θα δωθεί άμεσα δίκαιη και οριστική λύση, αφήνοντας πίσω «κακές» και ξεπερασμένες νοοτροπίες και πρακτικές που υπονομεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, την ανάπτυξη και την ίδια την «ελπίδα» που ολόκληρος ο ελληνικός λαός πρόσφατα απέκτησε ξανά...

Ανασφάλιστος Εργαζόμενος με το Πρόγραμμα STAGE στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το Καρδίτσα Blog και τα προγράμματα Stage


Αγαπητοί αναγνώστες,


Όλοι γνωρίζουμε την καταιγίδα που έχει ξεσπάσει στον πολιτικό (και όχι μόνο) κόσμο της Ελλάδας σχετικά με τα προγράμματα Stage και την τύχη όλων όσων εργάζονται με αντίστοιχες συμβάσεις.


Πρόκειται για ένα σοβαρότατο θέμα που αφορά μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας αλλά και μια αξιοσέβαστη ομάδα συμπολιτών μας, προερχόμενους από όλα τα πολιτικά κόμματα ανεξαρτήτως.


Σας ενημερώνω λοιπόν πως το Καρδίτσα Blog θα παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά και θα σας ενημερώνει για όλους και για όλα, αφήνοντας έξω μικροκομματικά και παραπολιτική.


Για όσους δεν με γνωρίζουν προσωπικά, ενημερώνω πως ανήκω και εγώ στην ομάδα των συμβασιούχων σε προγράμματα Stage, και θέλω να ξεκαθαρίσω από την αρχή πως σκοπός μου είναι να ακουστούν όλες οι πλευρές, όλες οι απόψεις και ΜΟΝΟ αυτό.


Τέλος, σαν ιδιοκτήτης του Καρδίτσα Blog έχω την ευθύνη και πρέπει να φερθώ ισόνομα και με σεβασμό σε όλους όσους επιλέξουν να υπερασπιστούν τις θέσεις και τα επιχειρήματά τους μέσα από αυτό το χώρο.


Πάντα στην διάθεσή σας,

Σίμος Τσιτόγλου

Περισσότερα για το ματς της Αναγέννησης στην Ηλιούπολη στις 25/10/2009

Περισσότερα για την απίστευτη και αδικαιολόγητη συμπεριφορά που αντιμετώπισαν οι φίλοι της Αναγέννησης Καρδίτσας την περασμένη Κυριακή μπορείτε να διαβάσετε στις σελίδες του anagenisi.net και της ΛεΦΑΚ Κανάρια.

Από Anagenisi.Net (μεταξύ άλλων)

Δήλωση της Βουλευτού Μαρίας Θεοχάρη σχετικά με το γεγονός:
http://www.anagenisi.net/component/content/article/9-katigoriarthra/436-theoxari26102009

Άρθρο από την αθλητική στήλη της Εφημερίδας «Νέος Αγών» (Τρίτη 27/10/2009)
http://www.anagenisi.net/component/content/article/9-katigoriarthra/437-neosagon27102009

Από Λε.Φ.Α.Κ. 1904 Κανάρια

Υπάρχει ένα αξιόλογο φωτορεπορτάζ σχετικά με τα αίσχη της Ηλιούπολης εδώ:
http://lefak1904.blogspot.com/2009/10/blog-post_26.html

Ευχαριστούμε το Anagenisi.Net για την παραχώρηση των παρακάτω βίντεο.

Σημείωση:
Στα 2 βίντεο του αγώνα χρησιμοποιείται σε αρκετά σημεία σκληρή γλώσσα που όχι μόνο προδίδει το χαμηλό επίπεδο κάποιων ανόητων οπαδών αλλά μας επιβάλει να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας, μιας που οι φράσεις - χαρακτηρισμοί που ακούγονται δεν ενδείκνυνται για μικρά παιδιά.


Το α’ ημίχρονο του αγώνα



Το β’ ημίχρονο του αγώνα



Και ένα βίντεο από κινητό τηλέφωνο με τους φίλους της Αναγέννησης να τραγουδάνε έξω από το γήπεδο


Η απάντηση της Λε.Φ.Α.Κ. «Κανάρια» για όσα γίνανε στον αγώνα της Αναγέννησης στην Ηλιούπολη


Πηγή: http://lefak1904.blogspot.com/2009/10/1904-kana.html


Το Μάιο του 2008 στο αλησμόνητο παιχνίδι της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ με τον Παονε απαγορεύτηκε με το έτσι θέλω από τη διοίκηση του Παονε και την τοπική αστυνομία η είσοδος στους φίλους της ομάδας μας που πήγαν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα , ακόμα είχαν στρατευτεί άτομα που απειλούσαν μεμονωμένους συμπολίτες μας. Το αποτέλεσμα ήταν μια απίστευτη ταλαιπωρία και μια τεράστια ψυχική οδύνη , απόρροια του εκνευρισμού και της προσβολής που ένιωσαν οι Καρδιτσιώτες και το χειρότερο ένας θάνατος ενός νέου παιδιού , ενός από αυτούς που έφυγαν πικραμένοι και κυνηγημένοι από το γήπεδο.


Την Κυριακή στην Ηλιούπολη το σκηνικό ήταν εφιαλτικά το ίδιο. Η είσοδος απαγορεύτηκε με το έτσι θέλω σε οργανωμένους και μη φιλάθλους. Στην πόρτα γινόταν facecontrol και απαγορεύονταν η είσοδος σε οποιονδήποτε εκτός Ηλιούπολης ακόμα και σε γυναίκες και γεροντάκια. Κάποιοι έφυγαν δακρυσμένοι γιατί θυμήθηκαν το ίδιο εφιαλτικό σκηνικό με τον Παονε....


ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΘΑΝΑΤΟ;


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ;


ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!


ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ:


---ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ Η ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΥΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!


---ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ FACECONTROL ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ


---ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ, ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΔΡΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:


--ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ. ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ;


Η ΛΕΦΑΚ 1904 ''ΚΑΝΑΡΙΑ'' που έχει δώσει μαθήματα καλής φιλοξενίας στο πανελλήνιο δηλώνει ότι δε θα αφήσει έτσι το θέμα και δε θα ανεχτεί στο μέλλον οποιαδήποτε παρόμοια συμπεριφορά εκ μέρους είτε διοίκησης είτε αστυνομίας είτε νονών της νύχτας και έχει τη δύναμη να το κάνει.


ΜΗ ΒΑΖΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΣ , ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ!

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Καρδίτσα

Η μικρή μας πόλη είχε την τιμή να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα, χθες Σάββατο 24 Οκτωβρίου και ώρα 13:40 στην Πλατεία Πλαστήρα. Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσημοι φορείς, διακεκριμένοι αθλητές του τόπου μας και πλήθος κόσμου.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη από την Αρχαία Ολυμπία και τελικό προορισμό έχει το Βανκούβερ του Καναδά, όπου θα πραγματοπο

ιηθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες το 2010.


Οι λαμπαδηδρόμοι που μετέφεραν την Ολυμπιακή Φλόγα ήταν οι αθλητές:

Τσίαμης Δημήτριος,

Τίγκας Βάιος

Θάνος Κων/νος

Τσινοπούλου Παναγιώτα,

Παπουτσής Αλέξανδρος,

και

Παπαμιχαήλ Αλέξανδρος.


Αμέσως μετά την αφή βωμού από τον Δημήτρη Τσιάμη έγινε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων (Καναδά και Ελλάδας) ενώ ακολούθησε η έπαρση των σημαιών των Ολυμπιακών Αγώνων, του Καναδά και της Ελλάδας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Καρδίτσας και του εκπροσώπου της Οργανωτικής Επιτροπής «Vancouver 2010» και ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Δημάρχου και των εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής και της Ε.Ο.Ε.


Το λαμπρό αθλητικό γεγονός έκλεισε υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας και με την μεταφορά της Αθλητικής Φλόγας στον επόμενο προορισμό.


- Ας κρατήσουμε όλοι την «λάμψη» και τη «ζέστη» της Φλόγας στην καρδία μας

Τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δ. Βερίλλης


Έργα της Άλεξ Μυλωνά θα φιλοξενήσει η Δημοτική Πινακοθήκη

Από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου πρόκειται να φιλοξενηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας, η έκθεση «Τέχνη και Ζωή», έργο μιας σπουδαίας Ελληνίδας γλύπτριας, της Άλεξ Μυλωνά.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στην συλλογή περιλαμβάνονται εκθέματα που αφορούν κυρίως την εξέλιξη της καλλιτεχνικής φυσιογνωμίας της Α. Μυλωνά την περίοδο από το 1955 έως το 1993.

Πηγή:
Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
http://culture.ana-mpa.gr/view1.php?id=7578
(κείμενο από τον Α. Ζώη)

Νύχτα δημοτικού τραγουδιού για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Συναυλία δημοτικού τραγουδιού για φιλανθρωπικούς σκοπούς διοργανώνουν οι Δήμοι Καλλιφωνίου – Ιτάμου την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009. Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με Μορφωτικούς Συλλόγους και θα ξεκινήσει στις 8:30 μ.μ. στην «Έπαυλη» Καλλιφωνίου.

Την μουσική βραδιά θα ανοίξουν χορευτικά συγκροτήματα ενώ οι εκτελέσεις θα γίνουν από την ορχήστρα του Τάσου Κουτσιώλη. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσει ο μεγάλος τραγουδιστής του δημοτικού τραγουδιού και της λαϊκής παράδοσης Παναγιώτης Λάλεζας.

Όλα αυτά συνθέτουν έναν συνδυασμό πολλά υποσχόμενο σε μια εκδήλωση που κανένας φίλος του δημοτικού τραγουδιού δεν πρέπει να χάσει.

Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες του Καρδίτσα Blog πως η εκδήλωση θα γίνει για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ελπίζουμε πως τα αποτελέσματα της εκδήλωσης θα είναι αντίστοιχα του σκοπού και αισιοδοξούμε πως η κίνηση αυτή των Δήμων Καλλιφωνίου και Ιτάμου θα εμπνεύσει – ωθήσει και άλλους Δήμους και φορείς του τόπου μας για παρόμοιες κινήσεις στο μέλλον.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Μάγεψε χθες στη συναυλία ο Γιάννης Κούτρας!

Δεν αμφέβαλα ούτε στιγμή για την χθεσινή εκδήλωση.

Ο Γιάννης Κούτρας και οι συνεργάτες του αντάμειψαν με το παραπάνω όσους βρέθηκαν στη συναυλία, χθες Παρασκευή 23/10 στο αναψυκτήριο του Παυσίλυπου.

Εκτός από τα γνωστά τραγούδια, το σχήμα του Γ. Κ. έπαιξε και νεότερα κομμάτια, όλα τους υπέροχα. Αρκετά από αυτά, τα άκουσα χθες πρώτη φορά.

Ο κόσμος πολύς και η μουσική ταξιδιάρικη…

Με τέτοιο συνδυασμό κερδίζεις πάντα μια ατμόσφαιρα μοναδική, σκηνικό λίγο πολύ γνωστό σε όλους μας. Αυτό ήταν πάντα το Παυσίλυπο.

Και αν αυτά που έμαθα χθες βγουν αληθινά, ετοιμαστείτε για πολλές τέτοιες νύχτες ακόμη…

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ανεβαίνει το Καρδίτσα Blog!


10+1 μέρες έχουν περάσει από το πρώτο δημοσίευμα του Καρδίτσα Blog και όλα δείχνουν πως πάμε πάρα πολύ καλά! Ο αριθμός των νέων επισκεπτών συνεχώς αυξάνεται ενώ μας διαβάζουν συστηματικά και άνθρωποι του εξωτερικού, που τρέφουν την ίδια αγάπη με εσάς για αυτό τον τόπο.

Όχι, δεν έγραψα τυχαία «μας διαβάζουν» στην προηγούμενη παράγραφο. Ούτε αναφέρομαι τυχαία σε πληθυντικό. Το Καρδίτσα Blog δεν είμαι εγώ αλλά όλοι εσείς!

Οι φίλοι και αναγνώστες του!

Περιμένω σύντομα δικές σας εργασίες ή απόψεις για να τις δημοσιεύσω.

Από την θέση του ιδιοκτήτη και διαχειριστή επιβάλλεται να ευχαριστήσω όλους όσους με τις υποδείξεις και τις συμβουλές σας με βοηθάτε να κάνω το Καρδίτσα Blog καλύτερο, αλλά και όλους όσους βοηθήσατε στην διάδοσή του.

Χωρίς την δική σας αγάπη και συμπαράσταση το Καρδίτσα Blog δεν θα ήταν τίποτε άλλο παρά μία ακόμη έρημη ηλεκτρονική διεύθυνση – πεταμένος χώρος στην λίστα του blogger.com.

Συνεχίστε την καλή δουλειά!
Διαδώστε το Καρδίτσα Blog με όποιο τρόπο μπορείτε!

Από στόμα σε στόμα, συζητώντας κάποιο άρθρο που διαβάσατε…
Στέλνοντας προσκλήσεις στο facebook…
Με αναφορά από το δικό σας blog…
Αντιγράφοντας σύνδεσμο μέσω chat ή στο e-mail ενός φίλου…

Πάντα στην διάθεσή σας
Σίμος

Αύριο η συναυλία του Γιάννη Κούτρα στο Παυσίλυπο από την ΔΗΚΕΚ

Η μικρή μας πόλη έχει την τιμή να φιλοξενήσει συναυλία του Γιάννη Κούτρα αύριο Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 10:00 μμ στο Παυσίλυπο. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την ΔΗΚΕΚ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.


Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ερμηνευτές που αριθμεί πλέον 3 δεκαετίες ενεργής παρουσίας στο τραγούδι. Ξεκινώντας από το 1978 είναι ιδιαίτερα δύσκολο σήμερα να συναντήσεις έναν άνθρωπο που δεν έχει συγκινηθεί από κομμάτια της δουλειάς του Γιάννη Κούτρα.


Στους περισσότερους από εμάς είναι γνωστός από τις ερμηνείες του στον δίσκο «Ο Σταυρός του Νότου» που περιέχει μελοποιημένα (από τον Θάνο Μικρούτσικο) ποιήματα του πολυταξιδεμένου ναυτικού Νίκου Καββαδία. Συγκεκριμένα ερμηνεύει τα «Εσμεράλδα», «Θεσσαλονίκη», «Γυναίκα» και «Kuro Siwo» (το αγαπημένο μου στον δίσκο αυτό).


Μια μικρή έρευνα στο www.youtube.com είναι αρκετή για να σας δείξει ποιος είναι ο Γιάννης Κούτρας και ποια η προσφορά του στην Ελληνική μουσική σκηνή. Σίγουρα όμως αυτό δεν συγκρίνεται με μια ζωντανή εμπειρία.


Για να σας πείσω να έρθετε σας αφιερώνω ένα τραγούδι του… Τα υπόλοιπα αύριο το βράδυ στο αναψυκτήριο του Παυσίλυπου.


Μην λείψει κανένας!



Γιάννης Κούτρας - Αχ και να’ξερες




Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ξεκίνησαν τα μαθήματα φωτογραφίας από την Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος γίνονται μαθήματα φωτογραφίας από την Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕ.Φ.Κ.Κ.). Το πρώτο μάθημα για φέτος έγινε χθες, Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009, μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με θέμα «Συνάντηση γνωριμίας & Ιστορία της Φωτογραφίας».

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 08:00μμ έως 10:00μμ στον χώρο της ΛΕΦΚΚ στην Δημοτική Αγορά (απέναντι από τον ιερό ναό Αγ. Γεωργίου).

Στο σύνολό του το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΛΕ.Φ.Κ.Κ. σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τον αρχάριο φωτογράφο ώστε να μπορέσει να εκφράσει και να εκφραστεί όσο το δυνατόν καλύτερα μέσω της φωτογραφίας.

Με ιδιαίτερο μεράκι και χωρίς χάσιμο χρόνου, η ομάδα των εκπαιδευτών βοηθάει τα μέλη να εξοικειωθούν με τον τεχνικό εξοπλισμό, τις τακτικές αλλά και τις ορολογίες της τέχνης της φωτογραφίας.

Μεταξύ άλλων, στην βασική θεματολογία συμπεριλαμβάνονται: Φωτογραφικές μηχανές, φακοί, βάθος πεδίου, ταχύτητα, διάφραγμα, αισθητική της φωτογραφίας αλλά και προχωρημένες τεχνικές (photoshop), συζήτηση και κρίση αποτελεσμάτων, κλπ

Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε Κυριακή διοργανώνονται φωτογραφικές εξορμήσεις όπου τα μέλη της ομάδας έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη ότι έχουν διδαχθεί και να συζητήσουν μεταξύ τους τακτικές-τεχνικές. Πρόκειται για μια μικρή γιορτή φωτογραφίας όπου εκτός του εκπαιδευτικού της χαρακτήρα είναι μία αξιόλογη απόδραση από την καθημερινότητα.

Όσοι από εσάς ενδιαφέρονται, δεν θα πρέπει να σας αποτρέπει το γεγονός ότι χάσατε το πρώτο μάθημα. Μπορείτε ακόμη να εγγραφείτε μιας που τα μαθήματα ξεκίνησαν τώρα.

Βασική προϋπόθεση: Αφήνετε όλα τα προβλήματα και τις σκοτούρες στο σπίτι και επιστρατεύετε όλη σας την αγάπη για την φωτογραφία.


Για περισσότερες πληροφορίες:

ΛΕΣΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΛΕ.Φ.Κ.Κ.)
ΦΩΤΟΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Κατάστημα Ι-28 Δημοτική Αγορά
Τηλ: 2441026587, 6945157279, 6973438137
URL: www.lefkk.gr
e-mail: lefkkgr@gmail.com


Το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των Blogs.

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, διατηρείτε κάποιο δικό σας ιστολόγιο (blog) ή σκέφτεστε να ασχοληθείτε ενεργά με κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

Ένας από εσάς είμαι κι εγώ με το Καρδίτσα Blog.

Έκανα λοιπόν μια μικρή έρευνα σχετικά με την νομοθεσία και τους κανονισμούς μέσα στο φάσμα των οποίων πρέπει να κινείται ένα ιστολόγιο.

Αν και η έρευνά μου δεν έχει τελειώσει ακόμη (περιμένουμε φυσικά τις αλλαγές της νέα κυβέρνησης πάνω στο θέμα) ομολογώ πως το www.olympia.gr έχει κάνει μια πολύ αξιόλογη δουλειά πολύ πριν από εμένα.

Σας παραθέτω λοιπόν σύνδεσμο προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε και τι όχι σε ένα blog. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί με τις δημοσιεύσεις μας.

Είμαι σίγουρος ότι σε πολλούς ίσος φανεί χρήσιμο και γιατί όχι, ίσως σας γλυτώσει από μελλοντικά προβλήματα.

http://olympia.gr/2009/01/08/legislation-greece-blogs/

Πηγή: www.olympia.gr

Εκδρομή της Λέσχης Φίλων Αναγέννησης Καρδίτσας (ΛΕ.Φ.Α.Κ.) στην Αθήνα, την Κυριακή


Πηγή: www.anagenisi.net

Με το σύνθημα «Δε σ’αφήσαμε μόνη ποτέ», η Λε.Φ.Α.Κ. Κανάρια 1904, διοργανώνει εκδρομή στην Ηλιούπολη, για τον αγώνα Ηλιούπολη – Αναγέννηση.

Ο αγώνας γίνεται την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009, στην Ηλιούπολη (Αθήνα) και αρχίζει στις 3 το απόγευμα.

Πληροφορίες, στα τηλέφωνα: 6948592985 και 6986334425

Με την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, διευκολύνετε τη ΛΕ.Φ.Α.Κ. στην καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής.


Σημείωση του Καρδίτσα Blog:

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της Λε.Φ.Α.Κ. Κανάρια 1904 είναι στο: http://lefak1904.blogspot.com

Επίσης υπάρχει σχετικό με την Αναγέννηση forum από το anagenisi.net στην παρακάτω θέση:
http://www.anagenisi.net/forum/

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες;


Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία (http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=93297 ) ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης πως θα δοθεί δικαίωμα ψήφου (στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές) στους μετανάστες που έμειναν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα καθώς και Ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην χώρα μας (εφόσον οι γονείς τους μένουν χρόνια εδώ).

Αυτό που δεν αναφέρθηκε είναι το επόμενο βήμα, δηλαδή πως θα γίνει το ίδιο και με τις Βουλευτικές εκλογές.

Το θέμα λοιπόν είναι πως αν οι μετανάστες θα έχουν το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» τότε πιθανόν να έχουμε την δημιουργία Αλβανικού η μουσουλμανικού κόμματος στην Ελλάδα.

Πολύ φοβάμαι πως ίσως στο μέλλον δούμε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλοεθνή δημάρχο (πχ Αλβανό) καθώς και άλλες τέτοιες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Δεν είναι παράλογο να υποθέσει κανείς πως οι περισσότεροι ξένοι (αλλά με Ελληνική ιθαγένεια) πολιτικοί θα προσπαθήσουν να προωθήσουν τα συμφέροντα της πατρίδας τους και δεν θα ενεργήσουν με κριτήριο το καλό του Ελληνικού λαού.

Ήδη υπάρχουν αρκετά προβλήματα σε χώρες της Ευρώπης που εφάρμοσαν παρεμφερή πολιτική.

Το θέμα αφορά όλους τους Έλληνες και θα επανέλθουμε με περισσότερα στο μέλλον.

Εξακολουθεί να είναι εργοτάξιο η οδός Αβέρωφ…

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά και η οδός Αβέρωφ εξακολουθεί να είναι σε αυτά τα χάλια.

Πρόκειται για την δημιουργία πεζόδρομου που θα ενώνει το μουσείο με την λεωφ. Καραϊσκάκη, έργο που ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη.

Εκτιμώ πως οι εργασίες παρουσιάζουν ιδιαίτερα μικρή πρόοδο σε σχέση με το χρονικό διάστημα που έχει περάσει.

Είναι λογικό ένας τόσο μικρός δρόμος να θέλει τόσο καιρό για να μετατραπεί σε πεζόδρομο;

Ας μην ξεχνάμε ότι η αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση παράδοσης του έργου δημιουργεί προβλήματα στις επιχειρήσεις επί της οδού Αβέρωφ.

Αποζημιώνονται οι ιδιοκτήτες τους;


Οι φωτογραφίες πάρθηκαν το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009.





Το νέο τραγούδι της Αναγέννησης “Δεν Σ’ αφήσαμε Μόνη Ποτέ»!

Στον χθεσινό αγώνα της Αναγέννησης με τον Παναιτωλικό ακούσαμε για πρώτη φορά στα μεγάφωνα το νέο τραγούδι που γράφτηκε για την Α.Σ.Α.

Ο λόγος για το «Δεν Σ’αφήσαμε Μόνη Ποτέ», το νέο τραγούδι για την Αναγέννηση που παραδόθηκε από το anagenisi.net στα χέρια του προπονητή Π. Αμανατίδη και των ποδοσφαιριστών Κώστα Κουρτεσιώτη και Σωκράτη Μπουντούρη.

Στίχοι:
Βιβή Καλτσά

Σύνθεση:
Άγγελος Καλογερόπουλος

Τραγούδι:
Κώστας Μιτκάκης

Φωνητικά:
Γιώτα Κουγιουμτζόγλου
Άγγελος Καλογερόπουλος
Κώστας Γιωτάκος
Σούλα Δανέζη,


Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά! Να παραδεχτούμε ότι αποδείχθηκε… γούρικο!

Απολαύστε το! (πηγή anagenisi.net)

Πρώτη νίκη της Αναγέννησης στο φετινό πρωτάθλημα!

Μάγεψε χθες η Αναγέννηση Καρδίτσας παίρνοντας την πρώτη της νίκη φέτος επί του Παναιτωλικού με 3-1 !

Οι σχεδόν 2000 φίλαθλοι (μεταξύ αυτών περίπου 150 του Παναιτωλικού) απόλαυσαν ένα παιχνίδι με πάμπολλες αξιόλογες φάσεις και εξαίρετη επίδοση και από τις δύο ομάδες.

Το σκορ διαμορφώθηκε ως εξής:

Αναγέννηση - Παναιτεωλικός

Φέρστερ 70’ (1-0)

Χατζηρίζος 80’ (2-0)

Γκούρμα 92’ (2-1)

Μπουντούρης 94’ (3-1)

Τα δύο βίντεο που ακολουθούν είναι μια ολιγόλεπτη περίληψη των δύο ημιχρόνων (α’ και β’ αντίστοιχα) και συμπεριλαμβάνουν τις καλύτερες φάσης του χθεσινού παιχνιδιού.

Ευχαριστούμε για την ευγενική παραχώρηση το anagenisi.net .






Για όσους δεν γνωρίζουν, να σημειωθεί πως το anagenisi.net είναι ένα site φτιαγμένο για όλους τους φίλους της Αναγέννησης Καρδίτσας, με πλούσιο υλικό (συνεντεύξεις, φωτογραφίες, βίντεο) για την αγαπημένη μας ομάδα.

URL: http://www.anagenisi.net

e-mail: anagenisi.net@gmail.comΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Facebook: http://el-gr.facebook.com/anagenisi.net