Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Jazz Trio στο Blues

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 10:30


Adam Nussbaum (τυμπανα),

Γιωργος Κοντραφούρης (Οργανο)

Γιάννης Παυλίδης (Ηλ. κιθαρα)


Στο Blues Bar θα εμφανιστεί ένας από τους κορυφαίους ντράμερ της τελευταίας εικοσαετείας. ο νεο'υορκέζος κρουστός Adam Nussbaum είναι πραγματικά εντυπωσιακός σε μουσικότητα όσο και σε τεχνική που επιτρέπει τα πάντα. Στο ξεκίνημά του στάθηκε δίπλα σε ογκόλιθους όπως οι Stan Getz, Gil Evans,Sonny Rollins,Art Pepper,Joe H...enderson, Lee Konitz. Με αυτά τα ονόματα γίνεται κάπως κατανοητό το μέγεθος...

Ο Adam Nussbaum μεγάλωσε στο Norwalk Connecticut και άρχισε να παίζει ντραμς στα 12 , αφού είχε σπουδάσει πιάνο για 5 χρόνια , ενώ ως έφηβος έπαιζε επίσης και μπάσο και σαξόφωνο. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1975 για να παρακολουθήσει μαθήματα στο The Davis Center for Performing Arts στο City College. Κατά την παρουσία του εκεί άρχισε να συνεργάζεται με τους Albert Dailey, Monty Waters, Joe Lee Wilson, Sheila Jordan και το 1977 έπαιξε με τον Sonny Rollins στο Μιλγουόκι. Το 1978 εντάχθηκε στο κουιντέτο του Dave Liebman και έκανε την πρώτη του ευρωπαϊκή περιοδεία με τον John Scofield. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 συνέχισε τη συνεργασία του με τον John Scofield, και σχημάτισαν ένα περίφημο τρίο μαζί με τον Steve Swallow. Το 1983 έγινε μέλος της Gil Evans Orchestra ενώ έπαιξε επίσης και με τον Stan Getz. Αργότερα
συνεργάστηκε με τους Eliane Elias/Randy Brecker Quartet, Gary Burton και Toots Thielemans. Το 1987 άρχισε να περιοδεύει με το Michael Brecker Quintet. Το 1988 ηχογράφησαν το βραβευμένο με Grammy “Don't Try This At Home”. Στη διάρκεια του 1992 συμμετείχε στην Carla Bley Big Band και την ίδια χρονιά ο John Abercrombie τον προσέλαβε για να ολοκληρώσει το organ trio του με τον Dan Wall.

Έκτοτε παραμένει ενεργός συμμετέχοντας σε πολλά groups. Ανάμεσα σε αυτά, το πρόσφατα σχηματισμένο κουαρτέτο 'B A N N' μαζί με τους Seamus Blake, Jay Anderson & Oz Noy, το κουαρτέτο 'NUTTREE' με τους Abercrombie, Jerry Bergonzi & Gary Versace, (με το group αυτό κυκλοφόρησε ένα νέο CD στην εταιρεία Kind of Blue ), το 'We Three' με τους Dave Liebman & Steve Swallow, το Eliane Elias Trio, το The James Moody Quartet, ενώ ταυτόχρονα παραμένει πολύ δραστήριος ακολουθώντας ένα γεμάτο πρόγραμμα προσωπικών εμφανίσεων. Ο
Adam έχει διδάξει ως καθηγητής στο New York University, στο New School και στο State University of New York at Purchase. Επίσης διδάσκει σε διάφορα εργαστηριακά και εξειδικευμένα τμήματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Γιώργος Κοντραφούρης
http://www.kontrafouris.com
Ο Γιώργος Κοντραφούρης είναι ίσως ο σημαντικότερος πιανίστας-οργανίστας της Jazz τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας με πλούσια καριέρα και στο εξωτερικό.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Στην ηλικία των 16, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη τζαζ και παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου. Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Αποφοίτησε με Bachelor’s και Master’s degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία.

Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με πολύ σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς όπως: Mark Johnson, Arild Andersen, Marcus Stockhausen, Louisiana Red, Keith Copeland, Andy Sheppard, Ralph Peterson Jr., Bob Brozman, Carla Cook, Alvester Garnett, Stepko Gut, Olivier Gatto, David Liebman, Houston Pearson, Eric Alexander, David Sills, Lou Donaldson, Sam Newsome, Jamie Hadad, Deborah Davies, Benny Golson, Tim Hagans, Bob Shepard, Carmen Lundy, Sheila Jordan, Jukkis Uotila, Wade Mikkola, Takis Paterelis, Stratos Vougas, Dimos Dimitriadis, Lydia Fylipovic, T. Spasov, A. Pacatius.

Έχει διδάξει τζαζ πιάνο και όργανο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Ωδείο Athenaeum στην Ελλάδα και στην Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία.
Έχει δώσει σεμινάρια σε διάφορες σχολές στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Ινδονησία και στην Εσθονία μέχρι σήμερα.
kontrafouris

JIANNIS PAVLIDIS
http://www.jiannispavlidis.com/

Γεννήθηκε στη Σουηδία το 1966.
Άρχισε να παίζει κιθάρα στα 15. Άρχισε να δουλεύει επαγγελματικά πριν συμπληρώσει τα 20. Σχεδόν αμέσως ασχολήθηκε σοβαρά με τη jazz και άρχισε σπουδές στο Kulturama Music Institute της Στοκχόλμης με τους Alvaro is Rojas ( πρώην συνεργάτη της Josephine Baker) και Ola Bengston (Διευθ. Των Σπουδών Jazz στο Music University στη Στοκχόλμη).

1989

Εμφανίσεις με Danny Hayes (που παλιότερα είχε συνεργαστεί με τους Buddy Rich, Jim Hall, Bill Evans), Manny Boyd (που παλιότερα είχε συνεργαστεί με τους Jazz Messengers, Brandford Marsalis, Count Basie, Wilson Pickett) , Νίκο Καπηλίδη, Γιώτη Κιουρτσόγλου στο Mantato Club, στο Ανεμοθέατρο στη Μύκονο και στη Χαλκιδική.

1990-1994

Σπουδές στο Berklee College of Music όπου έπαιξε με τους Jon Damian, Jim Kelly, Hal Crook , Rich Peckham, Matthew Garrison. Μετά την αποφοίτησή του μετακόμισε στην Ελλάδα όπου ασχολήθηκε με διάφορες επαγγελματικές δουλειές σε όλη την χώρα. Μερικές από αυτές είναι:
Με το Νίκο Καπηλίδη “Serious Fun” με εμφανίσεις στο Half Note και στην δημόσια τηλεόραση, ανάμεσα σε άλλα.

Με το Floros Floridis Quartet, παίζοντας στην δημόσια τηλεόραση ( Ελλάδα της Τζαζ), στο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ της Νις στη Γιουγκοσλαβία, στις εκδηλώσεις της «Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

1997

Με τον Άνθιμο Αποστόλη στο “ Sunny International Jazz Festival” με το δικό του τρίο σχήμα. Ένα χρόνο στο Sporos Jazz Club ως αρχηγός της μπάντας που εμφανιζόταν στο club. Διάφορες εμφανίσεις ως αρχηγός διαφόρων συγκροτημάτων. Lead κιθαρίστας για το Δημήτρη Ζερβουδάκη για 3 χρόνια , περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα. Lead κιθαρίστας για το Νίκο Παπάζογλου στην καλοκαιρινή περιοδεία του 2000.

Ζει στο Leeds της Αγγλίας και παραδίδει μαθήματα στο Leeds College of Music , ενώ επίσης εμφανίζεται στην περιοχή του Leeds με διάφορους μουσικούς ανάμεσα στους οποίους οι Zoltan Dekany, Joel Purnell και Pete Wareham.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους από το ΑΠΘ και το ΕΔΕΤ.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Τομέας Τηλεπικοινωνιών
Εργαστήριο Ηλεκτρακουστικής & Τηλεοπτικών Συστημάτων

Πληροφορίες
Τηλ.: 2310 995089
Fax: 2310 996309

e-mail: avlab-info@auth.gr

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων του ΤΗΜΜΥ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους φοιτητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους με σκοπό να προάγει τη δημιουργικότητα τους στον τομέα της οπτικοακουστικής παραγωγής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό ατομικά ή ομαδικά, με μία ολιγόλεπτη παραγωγή την οποία μπορούν να υποβάλλουν στο www.emovie.gr μέχρι 5 Απριλίου 2010.

Οι ταινίες θα αξιολογηθούν από το κοινό αλλά και από ειδική κριτική επιτροπή σε διαγωνισμό που θα διεξαχθεί από 6 Απριλίου έως και 30 Μαΐου. Οι 3 καλύτερες παραγωγές θα λάβουν χρηματικό έπαθλο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στο www.emovie.gr

Που πήγαν τα 711 εκατοmμύρια αποθεματικών του ΟΑΕΔ μέσα σε 4 μήνες;

Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/2010/01/711-4.html

Το παρακάτω ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύθηκε στο Troktiko και σύμφωνα πάντα με το troktiko.blogspot φέρεται να υπογράφεται από τον τέως Διοικητή του ΟΑΕΔ, Γεώργιου Βερναδακη.


"Η πρωτοφανής «σκηνοθεσία πανικού» που έστησε εχθές ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης συνεπικουρούμενος από άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπερβαίνει τα όρια των επικοινωνιακών τεχνασμάτων, στα οποία μας έχει συνηθίσει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ...


Η αλήθεια είναι ότι στις 10.9.2009 ημέρα παραίτησης μου από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, η οικονομική θέση του Οργανισμού, όπως φαίνεται και από το επισυναπτόμενο έγγραφο ήταν 710.918.851,3 ευρώ. Ταυτόχρονα, υπήρχαν συσσωρευμένες, πολλών ετών, απαιτήσεις από το ΙΚΑ ύψους περίπου 6,5 δις ευρώ (είναι γνωστό ότι ο ΟΑΕΔ δεν διαθέτει μηχανισμό είσπραξης εισφορών αλλά του αποδίδονται από το ΙΚΑ οι συνεισπραττόμενες εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ), καθώς και απαιτήσεις ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα που είχαν ενταχθεί στο Γ΄ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, η οικονομική θέση του ΟΑΕΔ στις 10.9.2009 ήταν κατά πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη που παρελήφθη πέντε χρόνια πριν, στις αρχές του 2004, από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (τότε στα ταμεία υπήρχαν μόλις 50 εκατ. ευρώ!).

Συνεπώς, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης πρέπει να απαντήσει τι (και εάν) μεσολάβησε κάτι από τις 10.9.2009 και την ανάληψη της διοίκησης του ΟΑΕΔ από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλο μέχρι σήμερα.

Είναι η διαχειριστική ανικανότητα της νέας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των επίλεκτων ιντερνετικών στελεχών τους, η οποία καθημερινά αποδεικνύεται από την έλλειψη στοιχειώδους συντονισμού μεταξύ των κρατικών στελεχών;

Είναι η προσπάθεια τεχνητής διαμόρφωσης μιας δραματοποιημένης εικόνας, προκειμένου να δικαιολογηθούν υπαναχωρήσεις σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ (π.χ. αύξηση επιδόματος ανεργίας), αλλά και να καλλιεργηθεί το «κοινωνικό έδαφος» για την επιβολή νέων, πρόσθετων εισφορών στην κοινωνική ασφάλιση;

Ή μήπως είναι ένα ακόμη (εσωκομματικό) επεισόδιο στο χορό των αποχωρήσεων και των «ηρωικών εξόδων» των τελευταίων ημερών;

Ό,τι και να είναι από τα παραπάνω, είναι ανεπίτρεπτο να «παίζει» κανείς με τις αγωνίες και τις ανάγκες των ανέργων. Δυστυχώς, αυτό κάνει το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά μεταπολεμικά στην Ελλάδα. Δεν διστάζουν να διασύρουν τη χώρα και τους θεσμούς."

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΡΝΑΔΑΚΗΣ

τέως Διοικητής ΟΑΕΔ