Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Τελικά χρεοωκοπεί η Ελλάδα ή η Ευρωπαϊκή Ένωση;


Με αφορμή το περιβόητο εξώφυλλο του Γερμανικού Focus καθώς και όσα ακούγονται για την χώρα μας τώρα τελευταία, ειδικά από την Γερμανική πλευρά, θέλησα να ανα-δημοσιεύσω ένα πολύ καλό άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ.


πηγή: http://kostasxan.blogspot.com/2010/02/blog-post_4059.html



Τελικά χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η Ευρωπαϊκή Ένωση;

  • Η αλήθεια για το χρέος ή ποιός δουλεύει ποιόν!!!
  • Μήπως θα πρέπει να μάθουμε και ποιοί κερδίζουν;

Στην πολιτική επίθεση εναντίον της χώρας μας ου έχεξαπολύσει η Γερμανία και άλλες δυνάμεις της ΕΕ και στην κερδοσκοπική επίθεση που τη συνοδεύει, χρησιμοποιούνται ένα σωρό προπαγανδιστικοί μύθοι και ανακρίβειες, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους Ελληνες εργαζόμενους και να παραλύσουν εκ των προτέρων τις όποιες αντιδράσεις τους στα μέτρα στραγγαλιστικής λιτότητας που υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να εξαγγείλει.


Επικεντρώνοντας όλη τη συζήτηση στο ύψος του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, επιχειρείται η παραπλάνηση της ανενημέρωτης κοινής γνώμης.


Χρεοκοπεί άραγε μια χώρα όταν επί σειρά ετών έχει ελλείμματα;

Ναι, είναι η απάντηση που προσπαθούν να υποβάλουν. Οχι, είναι η σωστή απάντηση.


Σε καμιά περίπτωση δεν αρκούν τα ελλείμματα για να οδηγηθεί μια χώρα σε χρεοκοπία.
Για του λόγου το αληθές, ας δούμε τι γίνεται στις οικονομικές υπερδυνάμεις του πλανήτη - την ευρωζώνη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία.


Και οι τρεις, ολόκληρη τη δεκαετία 2001 - 2010 (εννοείται ότι για το 2010 αναφερόμαστε σε προβλέψεις) είχαν ελλείμματα και μόνο ελλείμματα και τα δέκα ανεξαιρέτως συνεχή χρόνια!


Η ευρωζώνη 6,6% για το 2010 και 6,2% για το 2009, αλλά και 2,5% το 2002 ή 3% το 2003.
Πολύ χειρότερη η κατάσταση στις ΗΠΑ: έλλειμμα 10% το 2010 και 12,5% το 2009 ή 5,9% το 2008. Επίσης 3,7% το 2002 και 4,8% το 2003.


Στην Ιαπωνία απερίγραπτα χειρότερα τα πράγματα: έλλειμμα 8% το 2002 και επίσης 8% το 2003, αλλά και 5,8% το 2008 και 10,5% το 2009 ή 10,2% το 2010! Για ολόκληρη τη δεκαετία, τα ελλείμματα της Ιαπωνίας ήταν σαφώς χειρότερα από αυτά της Ελλάδας!


Ναι, λένε κάποιοι, όμως η Ελλάδα δεν έχει μόνο υψηλά ελλείμματα έχει και υψηλό δημόσιο χρέος.
Η Ιαπωνία να δείτε! Στο 135,4% (!) του ΑΕΠ της βρισκόταν το δημόσιο χρέος της ήδη από το 2000 και καθόλου δεν έχει μειωθεί στη διάρκεια της δεκαετίας. Αντιθέτως έχει εκτοξευθεί στο 197,2% (!), όταν το ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν 112,6% το 2009 και εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 125% το 2010.


Επειτα, ο περιορισμός της συζήτησης στο δημόσιο χρέος δεν επιτρέπει την πλήρη απεικόνιση της κατάστασης.


Αν επεκτείνουμε την ανάλυση στο συνολικό χρέος κάθε χώρας (το σύνολο του ποσού δηλαδή που έχει δανειστεί το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες, άρα δημόσιο συν ιδιωτικό χρέος), η εικόνα αλλάζει εντυπωσιακά.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το συνολικό χρέος της Ελλάδας είναι στο ύψος του 179% του ΑΕΠ. Εξαιρετικά υψηλό, μπορεί να νομίσει κανείς. Ισως, αλλά ο μέσος όρος της ΕΕ είναι... 175%!


Ιδιο δηλαδή με της Ελλάδας.


Στο συνολικό χρέος δε καθόλου «πρωταθλήτρια» της ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα.
Την ξεπερνούν η Ολλανδία(!) με 234%,
η Ιρλανδία με 222%,
το Βέλγιο με 219%,
η Ισπανία με 207%,
η Πορτογαλία με 197%,
η Ιταλία με 194% και πάει λέγοντας.


Εντυπωσιακά στοιχεία προκύπτουν επίσης όταν ασχοληθεί κανείς με το εξωτερικό χρέος μιας χώρας (πόσα χρωστούν δηλαδή το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες μιας χώρας σε ξένες τράπεζες, δεδομένου ότι πάντα ένα τμήμα του χρέους αναφέρεται σε τράπεζες της ίδιας της χώρας).


Περιορίζοντας το δείγμα στις βαλλόμενες μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία) και στην Ιρλανδία, η οποία ως... χώρα-φούσκα του νεοφιλελευθερισμού έχει συρρικνωμένο σχετικά δημόσιο χρέος αλλά αστρονομικό χρέος επιχειρήσεων και ιδιωτών, προκύπτει μια εντελώς διαφορετική κατάταξη αυτών των χωρών.


Στο εξωτερικό χρέος, λοιπόν, διαπιστώνουμε ότι η Ιρλανδία χρωστάει στους ξένους το... 414% του ΑΕΠ της και η Πορτογαλία το 130% του δικού της ΑΕΠ.


Σε σαφώς καλύτερη μοίρα βρίσκονται η Ελλάδα με 89,5% του ΑΕΠ και η Ισπανία με 80% βάσει των στοιχείων που δίνει η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».


Υπάρχουν κι άλλες χώρες της ευρωζώνης, λοιπόν, που στην πραγματικότητα χρωστούν περισσότερα στις τράπεζες ή στους ξένους από την Ελλάδα.


ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ: Κερδοσκοπικά και πολιτικά τα αίτια


Εξι χώρες της ευρωζώνης τουλάχιστον με επικεφαλής την Ολλανδία και το Βέλγιο, έχουν συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας!


Δέκα ολόκληρα χρόνια η Ιαπωνία έχει δημόσιο χρέος τρομερά μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας και παράλληλα την ίδια δεκαετία έχει ελλείμματα κατά μέσο όρο πολύ χειρότερα από τα ελληνικά!


Ο κατά κεφαλήν εξωτερικός δανεισμός της Ιρλανδίας είναι σχεδόν οκταπλάσιος (!) από της Ελλάδας.


Το γεγονός ότι για καμιά από αυτές τις χώρες δεν λένε ότι χρεοκοπεί (πολύ σωστά, άλλωστε), ενώ το λένε για την Ελλάδα (εντελώς αβάσιμα), αποδεικνύει ότι η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικών και κερδοσκοπικών επιθέσεων.


Τελικά Χρεοκοπεί η Ελλαδα ή η...ΕΕ;

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

8 προτάσεις – κλειδιά για άρση του αδιεξόδου και την στήριξη των αγροτών του Νομού


Άθρο του Νίκου Καλιακούδα,
Οικονομολόγου-Νομαρχιακού Συμβούλου Καρδίτσας



Οι κινητοποιήσεις των αγροτών τερματίστηκαν προς το παρόν, αφήνοντας πίσω τους μεγάλες απογοητεύσεις και προβληματισμούς για το σήμερα και το αύριο της ελληνικής γεωργίας αλλά και το μέλλον της περιφερειακής Ελλάδας. Μιας Περιφερειακής Ελλάδας που δεν έχει να επιδείξει σημαντικά πράγματα, πέραν ορισμένων δράσεων στο μεταποιητικό τομέα και της τουριστικής δραστηριότητας. Απομένει ο αγροτικός τομέας ο οποίος τα τελευταία χρόνια μαραζώνει, χωρίς να διαφαίνεται καμιά προοπτική ανάπτυξής του.

Είναι βέβαιο ότι το έργο των αποκλεισμών των δρόμων, θα ξαναπαιχτεί, και μάλιστα πιο άγρια, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αν μέσα στο χρόνο, δεν υπάρξουν μηνύματα αισιοδοξίας στον αγροτικό κόσμο, που να συνοδεύονται με απτές πολιτικές που να οδηγούν στην λύση του προβλήματος, θα ζήσουμε πραγματικά σκηνές βίαιων συγκρούσεων.
Η κατάσταση είναι ανησυχητική. Το εμπορικό ισοζύγιο των αγροτικών προϊόντων, ιδίως σε σχέση με τις χώρες της Ε.Ε, είναι ελλειμματικό. Η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικής τιμής, έχει ανοίξει δραματικά εις βάρος του αγροτικού εισοδήματος
H αγροτική κοινωνία σήμερα αισθάνεται ότι βρίσκεται, χωρίς υπερβολή, στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και «πελαγοδρομεί» μέσα στη σύγχυση της ανύπαρκτης καθοδήγησης των εγκυκλίων και οδηγιών του Υπουργείου και της Ε.Ε, χωρίς σαφή οικονομική και κοινωνική στόχευση.
• Πρέπει το αγροτικό ζήτημα να μπει ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής. Να βρίσκεται δηλαδή στα πρώτα πέντε θέματα και όχι 15ο & 18ο που βρίσκεται σήμερα.
• Πρέπει η Αγροτική Οικονομία να ορισθεί ως εθνικός στόχος και να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις με συγκεκριμένους ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες.
• Ευρωπαϊκοί, εθνικοί πόροι και δανεισμός πρέπει να επικεντρωθούν σε τομείς που εξασφαλίζουν στη χώρα υψηλή προστιθέμενη αξία, όπως είναι η γεωργική απασχόληση που προσφέρει στην πραγματική οικονομία δυνατότητες άμυνας στις κρίσεις και αγρίων επιθέσεων, όπως γίνονται σήμερα από τα διάφορα χρηματοπιστωτικά funds.
• Πρέπει να αποφασισθούν συγκεκριμένα πράγματα για το κόστος παραγωγής. Πως θα μειωθεί; Με ποιο τρόπο, θα μειωθεί το κόστος των εφοδίων της αγροτικής παραγωγής; Πως θα πετύχουμε καλύτερες τιμές των προϊόντων;
• Πρέπει να προωθηθούν τα έργα άρδευσης που καθυστερούν χρόνια τώρα. Π.χ τα έργα Σμοκόβου, η μεταφορά νερού από το άνω ρου του Αχελώου και τόσων άλλων παραγωγικών έργων που έχει ανάγκη η Καρδίτσα και η Θεσσαλία με σκοπό να παράγει ποιοτικά προϊόντα χαμηλού κόστους. Τα οργανωμένα δίκτυα άρδευσης με ξεκαθαρισμένο και το θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης, απαιτούν δημόσιες επενδύσεις, οι οποίες πρέπει να συνοδευτούν και με γενναίες επιδοτήσεις της μεθόδου «πότισμα με σταγόνα»
• Είμαστε διατεθειμένοι, ως χώρα, να διαμορφώσουμε πολιτικές προσαρμογής στο αγροτοδιατροφικο μοντέλο της Μεσογειακής Διατροφής που τόσο πολύ διατυμπανίζουμε; Πως θα γίνουν όλα αυτά;
• Έχουμε πρόταση, ως χώρα, για τις νέες συλλογικότητες που πρέπει να υπάρξουν στην αγροτική οικονομία. Με ποιες στρατηγικές θα γίνουν οι νέοι συνεταιρισμοί; O σκοπός μας δεν είναι δημιουργήσουμε «μορφώματα» των παλιών συνεταιρισμών; Θα στηριχθούν αυτές οι νέες συλλογικές μορφές οργάνωσης με ουσιαστικές διαδικασίες τεχνικής και οικονομικής στήριξης από το κράτος και την αυτοδιοίκηση ή θα αφεθούν οι γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στη βορά του άγριου ανταγωνισμού;
• Έχουμε πρόταση, ως χώρα για τη γεωργία μας μετά το 2013; Εάν δεν έχουμε-που δεν έχουμε-πρέπει να την συνδιαμορφώσουμε. Πρέπει τώρα, σήμερα και όχι αύριο, να προετοιμάσουμε τον Έλληνα αγρότη και κυρίως τον μικροκληρούχο της αγροτικής περιφέρειας. Πρέπει να δεσμευθεί η πολιτεία και να προετοιμάσει και να προστατεύσει αυτόν τον κόσμο.

Η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της για το αγροτικό ζήτημα με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο. Οι πολιτικές που θα αποφασίσει πρέπει από τώρα να τις συνδιαμορφώσει μέσα στο πλαίσιο των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν σε κάθε αγροτική περιφέρεια και Νομό. Πρέπει να αποφασίσουμε για την Ελλάδα των Περιφερειών. Για την τοπική αγροτική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ελλάδας. Μπορούμε να πετύχουμε στις επιθυμητές πολιτικές μας, αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί. Κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, φορείς του αγροτικού τομέα και της γεωργικής επιστήμης. Προτάσσοντας τη γνώση, την εμπειρία, την συλλογικότητα, τις συμμετοχικές διαδικασίες και τις πολιτικές συναίνεσης, όπου αυτές χρειάζονται.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ο Χρήστος Θηβαίος απόψε στο Παυσίλυπο


Μουσική βραδιά με τον Χρήστο Θηβαίο απόψε στο Παυσίλυπο (10:00)


Λίγα λόγια για τον Χρήστο Θηβαίο:


Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Ιανουαρίου 1963 και είναι τραγουδιστής και συνθέτης.

Έγινε γνωστός με το συγκρότημα Συνήθεις Ύποπτοι το οποίο δημιούργησε το 1994 με τον Αλέκο Βασιλάτο και τον Τάσο Λώλη. Οι Συνήθεις Ύποπτοι διαλύθηκαν το 2000 και ο Χρ. Θηβαίος συνέχισε σόλο καριέρα.






2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Καρδίτσας



Σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 18.00 το απόγευμα, αρχίζει το 2ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του Ν. Καρδίτσας.


Θέματα πρώτης ημέρας. Αχελώος, Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), η γεωργία μετά το 2013. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης.


Να είμαστε εκεί.






Πρόγραμμα 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Καρδίτσας



Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

17.30 – 18.00 Εγγραφή συνέδρων
18.00 – 19.15 Χαιρετισμοί Επισήμων - Χορηγών

19.15 – 21.00 Α’ Συνεδρία. Γενικές Πολιτικές Ανάπτυξης

Προεδρείο:
Παπαζάχος Βασίλειος, Ομότιμος Καθηγητής Γεωφυσικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Γαλούσης Ευάγγελος, Καθηγητής Μεταλλικών Κατασκευών, πρ. Πρύτανης Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
Αποστολόπουλος Κων/νος, Καθηγητής, Δ/ντής Εργαστηρίου Ανθρωπο-οικολογίας και Αγροτικής Οικονομίας, Δ/ντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών

19.15 – 19.30 «Η ανάπτυξη του Νομού Καρδίτσας: Αξιολόγηση της μέχρι σήμερα πορείας και Προοπτικές»
Αλεξάκος Φώτης, Νομάρχης Καρδίτσας
19.30 – 19.45 «Ο Ε-65: Περιγραφή του έργου»
Λαμπρόπουλος Σέργιος, Γενικός Γραμματέας Συγχρηματοδοτούμενων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Φαϊδάς Κων/νος, Πολιτικός Μηχανικός, Διευθυντής Κατασκευών, Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας ΑΕ
19.45 – 20.00 «Ο αυτοκινητόδρομος Ε-65: Οι αναπτυξιακές του επιδράσεις στη Δ. Θεσσαλία και οι εναλλακτικές λύσεις σύνδεσής του με το Λιμάνι του Βόλου»
Πολύζος Σεραφείμ, Επίκουρος Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης
Νάκας Θέμης, Πολιτικός Μηχανικός, MSc
20.00 – 20.15 «Οι προοπτικές της ελληνικής γεωργίας μετά το 2013»
Μαραβέγιας Ναπολέων, Καθηγητής Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης
20.15 – 20.30 «Η διαχειριστική μελέτη των υδάτινων πόρων της λεκάνης απορροής του Πηνειού ποταμού και το ζήτημα εκτροπής νερού από τον άνω ρου του Αχελώου.»
Καραβοκύρης Ιωάννης, Πολιτικός Μηχανικός MSc, Δρ. Υδρολογίας, Ι. Καραβοκύρης και Συνεργάτες Σύμβουλοι Μηχανικοί


20.30 – 21.00 Συζήτηση επί των εισηγήσεων
21.30 Δείπνο για τους επισήμους και τους εισηγητές



Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

10.15 – 11.30 Β’ Συνεδρία. Αναπτυξιακές προοπτικές
Προεδρείο:
Γούσιος Δημήτριος, Καθηγητής Χωροταξίας Αγροτικού Χώρου, Δ/ντής Εργαστηρίου Αγροτικού Χώρου, Δ/ντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος DYNTAR Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης
Πολύζος Σεραφείμ, Επίκουρος Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης
Κατσαρός Ευάγγελος, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Καρδίτσας

10.15 – 10.30 «Σενάρια αναπτυξιακού μέλλοντος του Ν. Καρδίτσας»
Πυργιώτης Λάμπρος, Χημικός Μηχανικός, Δρ Περιφερειολόγος - Οικονομολόγος, Εταίρος του Ελληνικού Κέντρου Μεταφοράς Τεχνολογίας Α.Ε, Γεν. Γραμ. Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων (ΣΕΠ)
10.30 – 10.45 «Αερόδρομιο CARGO στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας»
Μάμαλης Παναγιώτης, Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
10.45 – 11.00 «Βιώσιμος ενεργειακός σχεδιασμός Ν. Καρδίτσας»
Τσούτσος Θεοχάρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Πολυτεχνείο Κρήτης, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος
11.00 – 11.30 Συζήτηση επί των εισηγήσεων
11.30 – 12.00 Διάλειμμα – Καφές


12.00 – 13.15 Γ’ Συνεδρία. Χωροταξία - Υποδομές – Ανάπτυξη
Προεδρείο:
Τσιακάρας Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Μηχανικής Κυψελών Καυσίμων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Μηχανολόγων
Τσούτσος Θεοχάρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Πολυτεχνείο Κρήτης, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος
Μυρισιώτης Ευθύμιος, Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Καρδίτσας

12.00 – 12.15 «Λατομικές περιοχές»
Κατσαρός Ευάγγελος, Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Καρδίτσας
12.15 – 12.30 «Αλληλεπιδράσεις συντελεστή δόμησης και αστικής ανάπτυξης: Η περίπτωση της Καρδίτσας»
Πολύζος Σεραφείμ, Επίκουρος Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης
Καραμήτσιου Δανάη, Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, MSc
12.30 – 12.45 «Η αρχιτεκτονική κληρονομιά ως στοιχείο ταυτότητας του Νομού Καρδίτσας»
Μιχαλάκης Κων/νος, Αρχιτέκτονας
12.45 – 13.00 «Ίδρυση-κατασκευή Πλίθινης Αγοράς ως πύλη επιχειρηματικότητας στο τ.δ. Προδρόμου Δ. Κάμπου»
Τριάντου Λαμπρινή, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.
13.00 – 13.15 Συζήτηση επί των εισηγήσεων


12.00 – 13.15 Γ’ Παράλληλη Συνεδρία. Διοικητική Αναδιοργάνωση
Προεδρείο:
Λέκκας Ευθύμιος, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος
Καραθάνος Βάϊος, Καθηγητής Φυσικοχημείας και Μηχανικής Τροφίμων, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Διαιτολογίας - Διατροφής
Παλάσκας Αναστάσιος, Πρόεδρος Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας

12.00 – 12.15 «Μια πρόταση για τη νέα διοικητική διαίρεση του Ν. Καρδίτσας»
Αθάνατου Σταυρούλα, Αρχιτέκτων Μηχανικός MSc
Πολύζος Σεραφείμ, Επίκουρος Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης
12.15 – 12.30 «Νέες προσεγγίσεις οργάνωσης, διαχείρισης και αξιοποίησης των παραγωγικών συστημάτων στις ορεινές περιοχές»
Γάκη Δήμητρα, MSC–DEA Γεωργο-οικονομολόγος - Ερευνήτρια
Γούσιος Δημήτριος, Καθηγητής Χωροταξίας Αγροτικού Χώρου, Δ/ντής Εργαστηρίου Αγροτικού Χώρου, Δ/ντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος DYNTAR Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης
12.30 – 12.45 «Οικισμοί και μικρά αστικά κέντρα στον περιαστικό Χώρο. Η αναπτυξιακή προοπτική τους στην μορφοποίηση ενός Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Καρδίτσας»
Καραθανάση Έφη, Δρ. Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος

12.45 – 13.15 Συζήτηση επί των εισηγήσεων



13.30 – 15.15 Δ’ Συνεδρία. Άρδευση - Ύδρευση

Προεδρείο:
Αθανασοπούλου Φωτεινή, Καθηγήτρια Ιχθυολογίας, Ιχθυοπαθολογίας, Πρόεδρος Τμήματος Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Λέκκας Ευθύμιος, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος
Καλιακούδας Νικόλαος, Νομαρχιακός Σύμβουλος, πρ. Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου

13.30 – 13.45 «Εξοικονόμηση νερού με σύγχρονα συστήματα άρδευσης»
Σακελλαρίου-Μακραντωνάκη Mαρία, Καθηγήτρια Αρδεύσεων, Στραγγίσεων, Υδραυλικής, Πρόεδρος Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθύντρια Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος, Διευθύντρια Εργαστηρίου Γεωργικής Υδραυλικής
13.45 – 14.00 «Συνολική πρόταση για την άρδευση της πεδιάδας της Καρδίτσας με τη χρήση επιφανειακών νερών»
Καρατσιώρης Μιχαήλ, Γεωπόνος, Νομαρχιακός Σύμβουλος, πρ. Αντινομάρχης
14.00 – 14.15 «Διερεύνηση – Συγκριτική Αξιολόγηση εναλλακτικών λύσεων δικτύων άρδευσης με αρχή την υφιστάμενη αναρρυθμιστική λίμνη»
Πιστρίκας Κων/νος, Πολιτικός Μηχανικός
14.15 – 14.30 «Αντιπλημμυρική προστασία Ν. Καρδίτσας. Διευθέτηση λεκανών απορροής των ποταμών Καλεντζή και Καράμπαλη»
Βέργος Στέργιος, Καθηγητής Δασοκομίας και Δασικής Οικολογίας, Δ/ντής Παραρτήματος Καρδίτσας, ΤΕΙ Λάρισας, Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος
14.30 – 14.45 «Αντιμετώπιση προβλημάτων ποιότητας των αντλουμένων ποσίμων υδάτων στην πεδινή ζώνη του Νομού Καρδίτσας»
Καραγιάννη Χάϊδω – Στεφανία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Διευθύντρια Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Ηλεκτροχημείας
Φαλάρας Πολύκαρπος, Δρ Φυσικός, Διευθυντής Ινστιτούτου Φυσικοχημείας ΕΚΦΕ «Δημόκριτος»
14.45 – 15.15 Συζήτηση επί των εισηγήσεων
15.15 – 17.00 Γεύμα – Μπουφές

13.30 – 15.15 Δ’ Παράλληλη Συνεδρία. Ενέργεια - Περιβάλλον
Προεδρείο:
Τσιμπούκας Κων/νος, Αναπληρωτής Καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης
Τσούτσος Θεοχάρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Πολυτεχνείο Κρήτης, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος
Νίκου Βασίλειος, Νομαρχιακός Σύμβουλος, πρ. Αντινομάρχης

13.30 – 13.45 «Αξιοποίηση της μυθολογίας της ευρύτερης περιοχής ως αναπτυξιακού πόρου. Μεθοδολογική προσέγγιση»
Καραγιάννη Χάϊδω – Στεφανία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Διευθύντρια Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Ηλεκτροχημείας
13.45 – 14.00 «Η σημασία των παρόχθιων οικοσυστημάτων στην διατήρηση της βιοποικιλότητας και της ποιότητας τοπίου - Αναπτυξιακές δυνατότητες. Η περίπτωση δημιουργίας μικρών υγροτόπων στα περιθώρια υποβαθμισμένων οικολογικά λιμνών και ποταμών για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας»
Ευθυμίου Γεώργιος, Καθηγητής Εφαρμογών, ΤΕΙ Λάρισας, Παράρτημα Καρδίτσας, Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος
Μπρουζιώτης Θεόφιλος, Βιολόγος MSc, ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.
14.00 – 14.15 «Αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα για την εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών των αστικών κέντρων στην Ελλάδα, µια επένδυση για το μέλλον;»
Λατίνος Βασίλειος - Παναγιώτης, Πολιτικός Μηχανικός MSc, Υποψήφιος Διδάκτορας Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Βερολίνου
14.15 – 14.30 «Η ανάδειξη του ποδηλάτου ως στοιχείο ταυτότητας του Νομού»
Τοπούζη Βικτωρία, Δασολόγος-Περιβαντολλόγος MSc, ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.
14.30 – 14.45 «Παρεμβάσεις στον Σοφαδίτη ποταμό - Προτάσεις διαχείρισης, ανάπλασης και αξιοποίησης»
Νικολοπούλου Παρασκευή, Γεωπόνος, Φοιτήτρια του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος των τμημάτων Βιολογίας, Γεωλογίας και Πολιτικών Μηχανικών
14.45 – 15.15 Συζήτηση επί των εισηγήσεων


17.00 – 18.00 Ε’ Συνεδρία. Εναλλακτικές καλλιέργειες
Προεδρείο:
Γαλούσης Ευάγγελος, Καθηγητής Μεταλλικών Κατασκευών, πρ. Πρύτανης Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
Αθανασοπούλου Φωτεινή, Καθηγήτρια Ιχθυολογίας, Ιχθυοπαθολογίας, Πρόεδρος Τμήματος Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Τέλιος Κων/νος, Αντινομάρχης Πρωτογενούς Παραγωγής και Μεταποίησης

17.00 – 17.15 «Εναλλακτικές μορφές γεωργίας και παραγωγής αγροτικών προϊόντων: Ωφέλειες για το περιβάλλον, τους παραγωγούς και την εθνική οικονομία»
Μυγδάκος Ευθύμιος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων
17.15 - 17.30 «Γλυκό σόργο αντί καλαμποκιού για ζωοτροφή και προστασία περιβάλλοντος»
Δαναλάτος Νικόλαος, Καθηγητής Γεωργίας και Οικολογίας ΦΜΚ, αν. Πρόεδρος Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δ/ντής Εργαστηρίου Γεωργίας και Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας Φυτών
Τσιμπούκας Κων/νος, Αναπληρωτής Καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης
Αρχοντούλης Σωτήριος, Γεωπόνος MSc, Υποψήφιος Διδάκτορας Πανεπιστημίου Wageningen, Ολλανδία, Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, Κέντρο Ανάλυσης Συστημάτων Καλλιέργειας
17.30 – 18.00 Συζήτηση επί των εισηγήσεων

17.00 – 18.00 Ε’ Παράλληλη Συνεδρία. Εναλλακτικές καλλιέργειες
Προεδρείο:
Γούσιος Δημήτριος, Καθηγητής Χωροταξίας Αγροτικού Χώρου, Δ/ντής Εργαστηρίου Αγροτικού Χώρου, Δ/ντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος DYNTAR Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης
Τσιακάρας Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Μηχανικής Κυψελών Καυσίμων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Μηχανολόγων
Τσιούντσιουρας Χρήστος, Πρόεδρος ΕΑΣΚ
17.00 – 17.15 «Η παραγωγή της στέβιας. Τα υπέρ και τα κατά»
Ζαχοκώστας Κων/νος, Γεωπόνος - Επιμελητής του Καπνικού Σταθμού Έρευνας Καρδίτσας
17.15 - 17.30 «Δυνατότητες ανάπτυξης βιολογικής καλλιέργειας βαμβακιού και λοιπών βιολογικών βιομηχανικών καλλιεργειών στο Ν. Καρδίτσας»
Μπιλάλης Δημήτριος, Επίκουρος Καθηγητής Βιολογικής Γεωργίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Πατσιαλή Σωτηρία, Υποψήφια Διδάκτορας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
17.30 – 18.00 Συζήτηση επί των εισηγήσεων




18.00 – 19.30 ΣΤ’ Συνεδρία. Κτηνοτροφία
Προεδρείο:
Καραθάνος Βάϊος, Καθηγητής Φυσικοχημείας και Μηχανικής Τροφίμων, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Διαιτολογίας - Διατροφής
Μαγουλιώτης Απόστολος, Αναπληρωτής Καθηγητής Εικαστικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής
Σάρρας Απόστολος, Νομαρχιακός Σύμβουλος
18.00 – 18.15 «Βόσκηση: ο παραγνωρισμένος παράγοντας για τη βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων»
Χατζηγεωργίου Ιωάννης, Επίκουρος Καθηγητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής Παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών, Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής
18.15 – 18.30 «Προοπτικές ανάπτυξης βιολογικής κτηνοτροφίας στο Ν. Καρδίτσας: Η περίπτωση των βοοειδών ελευθέρας βοσκής»
Γκόγκου Χρυσούλα, Γεωπόνος MSc, ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.
18.30 – 18.45 «Απευθείας πώληση κτηνοτροφικών προϊόντων: Το γαλλικό παράδειγμα για αιγοπροβατοτρόφους»
Χριστοδουλόπουλος Γεώργιος, Κτηνίατρος, PhD, CertSHP, DipECBHM, MRCVS, Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας Παραγωγικών Ζώων, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής, Κτηνιατρικού Τμήματος, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιάτρων Μικρών Μηρυκαστικών
18.45 – 19.00 «Ο ρόλος της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στη γενετική βελτίωση των προβάτων»
Αμοιρίδης Γεώργιος, DVM, PhD, DipECAR, DipECBHM, MRCVS, Μαιευτική Κλινική, Τμήμα Κτηνιατρικής, Παν/μιο Θεσσαλίας
19.00 – 19.30 Συζήτηση επί των εισηγήσεων

18.00 – 19.15 ΣΤ’ Παράλληλη Συνεδρία. Ιχθυοκαλλιέργεια
Προεδρείο:
Βέργος Στέργιος, Καθηγητής Δασοκομίας και Δασικής Οικολογίας, Δ/ντής Παραρτήματος Καρδίτσας, ΤΕΙ Λάρισας, Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος
Τσιμπούκας Κων/νος, Αναπληρωτής Καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης
Αρχοντής Δημήτριος, Νομαρχιακός Σύμβουλος

18.00 – 18.15 «Δυνατότητες πραγματοποίησης εναλλακτικών μορφών υδατοκαλλιεργειών στο Ν. Καρδίτσας»
Αθανασοπούλου Φωτεινή, Καθηγήτρια Ιχθυολογίας, Ιχθυοπαθολογίας, Πρόεδρος Τμήματος Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πανταζής Παναγιώτης, B.Sc., PhD, Λέκτορας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Κτηνιατρικής
18.15 – 18.30 «Προϊόντα υδατοκαλλιεργειών, δημόσια υγεία και προβλήματα βιολογικής καλλιέργειας»
Αθανασοπούλου Φωτεινή, Καθηγήτρια Ιχθυολογίας, Ιχθυοπαθολογίας, Πρόεδρος Τμήματος Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Μπιτχαβά Κωνσταντίνα, DVM, MSc, PhD, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Κτηνιατρικής
18.30 – 18.45 «Προκαταρκτικά αποτελέσματα πειραματικής εκτροφής καραβίδων γλυκού νερού σε κλειστά κυκλώματα»
Πανταζής Παναγιώτης, B.Sc., PhD, Λέκτορας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Κτηνιατρικής
18.45 – 19.15 Συζήτηση επί των εισηγήσεων

20.00 – 21.00 Δείπνο

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010
10.30 – 12.00 Η’ Συνεδρία. Επιχειρηματικά δίκτυα
Προεδρείο:
Γαλούσης Ευάγγελος, Καθηγητής Μεταλλικών Κατασκευών, πρ. Πρύτανης Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
Αποστολόπουλος Κων/νος, Καθηγητής, Δ/ντής Εργαστηρίου Ανθρωπο-οικολογίας και Αγροτικής Οικονομίας, Δ/ντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών
Ψημμένος Κων/νος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καρδίτσας

10.30 – 10.45 «Επιχειρηματικότητα: τοπική ανάπτυξη»
Κοτρώνη Γεωργία, Διευθύντρια Επιμελητηρίου Καρδίτσας
10.45 – 11.00 «Ευκαιρίες και προκλήσεις για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δικτύων στον εικοστό πρώτο αιώνα»
Κριτσωτάκις Γιώργης, Ph.D, Ass. Professor in Strategy & Organization, Director of the Professional MBA, Hellenic American University
11.00 – 11.15 «
Ο ρόλος των πρότυπων σκέψεων στις αποφάσεις "δικτυωμένων" επιχειρηματιών»
Δάσκου Σοφία, Assistant Professor of Marketing, PhD. MSc, Hellenic American University, Business and Technology Faculty
Γιαννόπουλος Πέτρος, Associate Professor, Brock University, Faculty of Business
Κούτουλας Γεώργιος, Associate Professor in Finance, Hellenic American University, Business and Technology Faculty
11.15—11.30 «
Η συμβολή των συνενώσεων clustering και των νέων τεχνολογιών και απαιτήσεων στον κλάδο ξύλου και επίπλου στην Καρδίτσα»
Νταλός Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής, ΤΕΙ Λάρισας, Παράρτημα Καρδίτσας, Τμήμα Σχεδιασμού - Τεχνολογίας Ξύλου Επίπλου
11.30 – 12.00
Συζήτηση επί των εισηγήσεων
12.00 – 12.30
Διάλειμμακαφές


12.30 – 14.00
ΘΣυνεδρία. Τουρισμός
Προεδρείο:
Μαγουλιώτης Απόστολος, Αναπληρωτής Καθηγητής Εικαστικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής
Πολύζος Σεραφείμ, Επίκουρος Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης
Γούλας Στέφανος, Πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καρδίτσας

12.30 – 12.45 «Ευέλικτοι τρόποι προώθησης τουριστικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων του νομού»
Τσόγκας Αριστοτέλης, Γεωπόνος MSc, Τοπικό Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης Καρδίτσας
12.45 – 13.00 «Η Καρδίτσα ως προορισμός. Το τουριστικό προϊόν της και πρόταση στρατηγικής μάρκετινγκ»
Παπαδημόπουλος Θέμης, Μεταπτυχιακός Φοιτητής Πανεπιστημίου Πειραιώς
13.00 – 13.15 «Η ελκυστικότητα της Λίμνης Πλαστήρα ως τουριστικού προορισμού: προσέγγιση των γνωστικών παραγόντων»
Κόκκαλη Παναγιώτα, Γεωπόνος-Γεωργοοικονομολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης
Κουτσούρης Αλέκος, Επίκουρος Καθηγητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης
Χρυσοχού Πολύμερος, Γεωπόνος-Γεωργοοικονομολόγος, Υποψήφιος Διδάκτορας MAPP, Aarhus School of Business
13.15 – 13. 30 «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του Νομού Καρδίτσας: Προοπτική του Πράσινου Τουρισμού»
Τριανταφύλλου Δήμητρα, Μηχανικός Χωροταξίας Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης, MSc Χωροταξίας, Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
13.30 – 13. 45 «Η διασύνδεση του ορεινού όγκου Καρδίτσας-Τρικάλων (Δ. Θεσσαλία) και το κοινό τουριστικό μάρκετινγκ»
Γιαννάκης Γεώργιος, Φωτογράφος, Εκδότης

13.45 – 14.15 Συζήτηση επί των εισηγήσεων
14.15 – 15.15 Γεύμα – Μπουφές
15.15 – 15.45 Ανακοίνωση συμπερασμάτων
15.45 Λήξη συνεδρίου

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Οι YIANNEIS στο Παυσίλυπο την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου


Καλεσμένοι για αυτή την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου στο Παυσίλυπο είναι το μουσικό σχήμα YIANNEIS.

Για όσους δεν είχαν ποτέ την τύχη να τους ακούσουν ζωντανά θα έλεγα με σιγουριά πως πρόκειται για νέα, ταλαντούχα παιδιά που συνηθίζουν να χρωματίζουν καλλιτεχνικά όλες τους τις εμφανίσεις δίνοντας έντεχνα μια χροιά μελοποιημένης θεατρικής παράστασης.

Αντίθετα με πολλά νέα μουσικά σχήματα, οι δημιουργίες τους δεν περιορίζονται μόνο σε τραγούδια αγάπης. Με την μουσική να κλέβει την καρδιά και τον στοίχο να προκαλεί το μυαλό, μας μεταφέρουν τα αισθήματα, τα βιώματα και τους προβληματισμούς τους κερδίζοντας την αγάπη όλων.

Θα έλεγε κανείς πως όπου και αν εμφανίστηκαν οι YIANNEIS κάνανε μόνο νέους φίλους και φανατικούς υποστηρικτές.

Παίζουν ελληνικά αλλά και ξένα τραγούδια και κάθε Τετάρτη θα τους ακούσουμε στον Σταυρό του Νότου (Αθήνα).

Στα φωνητικά είναι ο συντοπίτης μας Λάμπρος Φιλίππου ενώ το υπόλοιπο σχήμα αποτελούν οι:

Νίκος Ζαντές (φωνητικά, πιάνο)
Δημήτρης Σιάμπος (κλασσική κιθάρα)
Χριστόδουλος Απσρομάλλης (τρομπέτα)
Δημήτρης Πετράκης (φλάουτο)
Ilya Algaer (μπάσο)
Μιχάλης Σαγκάνης (ντραμς)

Προσωπικά πιστεύω ότι το στυλ των YIANNEIS είναι ιδιαίτερα πρωτοποριακό και σύντομα θα έχουν την θέση που τους αξίζει στην σύγχρονη μουσική σκηνή. Ωστόσο δεν σας κρύβω την αισιοδοξία μου ότι μια μέρα αυτά τα παιδιά θα επηρεάσουν και θα παραδειγματίσουν άλλους καλλιτέχνες.

Κι αν κάποιος πιστεύει πως αυτό που έγραψα είναι μια υπερβολή δεν έχει παρά να τους ακούσει αυτή την Κυριακή και τότε το συζητάμε.

Εγώ πάντως θα είμαι εκεί.

Περισσότερα: http://myspace.com/yianneis