Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Προσοχή με το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης

Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent Vaccine, Novartis Vaccines and Diagnostics Limited

Είναι από το καλοκαίρι που βομβαρδιζόμαστε όλοι ασταμάτητα από παντού για την νέα γρίπη και τις φονικές της συνέπειες. Καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε πράγματα παρότι αμφιβάλω αν οι περισσότεροι από εμάς έχουμε έστω έναν γνωστό ή συγγενή που νόσησε ποτέ από τη νέα ασθένεια.

Αν και τα θύματα του Η1Ν1 παγκοσμίως παραμένουν ιδιαίτερα λίγα κάποιοι βιάστηκαν και μίλησαν για πανδημία, συγκρίνοντας (άστοχα κατά την γνώμη μου) τον ιό Η1Ν1 με πραγματικές πανδημίες όπως ο τύφος, η χολέρα και η πανούκλα (πανώλη).


Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που μιλούσαν για πανδημία όταν ο αριθμός θανάτων της νέας γρίπης ήταν σχετικά χαμηλός, συγκρίσιμος με τα θύματα (ετησίως) από κεραυνό ή τροφική δηλητηρίαση από φιστίκια (peanut allergy)


Παρόλα αυτά, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Νοσοκομεία, τα Αεροδρόμια, παντού, θα διαβάσουμε αφίσες και φυλλάδια για το πώς θα προστατευτούμε και θα προστατεύσουμε από τον νέο ιό.

Και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση πως μπορούν Παγκόσμιοι Οργανισμοί και Κυβερνήσεις να ασχολούνται με κάτι τόσο ανούσιο ενώ την ίδια στιγμή μένουν παθητικά άπραγοι μπροστά σε αληθινά θανατηφόρες αρρώστιες.


Για παράδειγμα κανείς δεν μιλάει ποτέ για την μαλάρια (ελονοσία) όταν από επίσημες στατιστικές νοσούν ετησίως 350 με 500 εκατομμύρια άνθρωποι το χρόνο και πεθαίνουν από 1 έως 3 εκατομμύρια.


Υπολογίζεται ότι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από διάρροια ενώ μέχρι στιγμής η εποχιακή γρίπη με 250-500 χιλιάδες θανάτους ετησίως αποδεικνύεται σαφώς περισσότερο θανάσιμη από τη νέα «φονική» Η1Ν1.


Και έτσι, με τα ΜΜΕ παγκοσμίως να μονοπωλούν την «πανδημία» και να κινδυνολογούν ασυστόλως, σε πολλά μέρη του πλανήτη παρατηρήθηκαν ακρότητες.


Στην Αγγλία (αρχές καλοκαιριού) η κυβέρνηση συμβούλεψε τους πολίτες να μην βγουν εκτός χώρας (πλήγμα για την Ελληνική βιομηχανία τουρισμού σε συνδυασμό πάντα με την οικονομική κρίση). Σε μουσουλμανικά κράτη, για πρώτη φορά στην ιστορία, αρκετοί πολίτες απειλούνται με καραντίνα κατά την επιστροφή τους αν πάνε να προσκυνήσουν στην Μέκκα…


Ήταν αρχές καλοκαιριού όταν είδα με τα μάτια μου συσκευή που διαβάζει θερμοκρασία σώματος στο αεροδρόμιο της Κω ενώ μία μέρα νωρίτερα στην Αθήνα παρατήρησα κόσμο να περπατά με προστατευτική μάσκα (!)


Μέσα από αυτό το κλίμα πανικού που δημιουργήθηκε κυρίως από τα ΜΜΕ, καλλιεργήθηκε η πολύ λανθασμένη αντίληψη πως όποιος δεν έχει κάνει τα εμβόλιο κατά της νέας γρίπης κινδυνεύει άμεσα.

Έτσι σε μερικές χώρες ο εμβολιασμός είναι πλέον υποχρεωτικός ενώ σε περίπτωση που κάποιος αρνηθεί να εμβολιαστεί βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινές φυλάκισης και «αλμυρά» πρόστιμα σε όποιον επιμένει να αυτοδιαχειρίζεται το σώμα του.


Αν και στην Ελλάδα δεν φτάσαμε ακόμη σε αυτό το σημείο, υπάρχει ένας έντονος διαχωρισμός των Ελλήνων γιατρών σε δύο αντικρουόμενες ομάδες.


Από την μία βρίσκονται όλοι όσοι εκτιμούν πως το εμβόλιο είναι εντελώς άκακο για τον ανθρώπινο οργανισμό (και μεταξύ άλλων προτείνουν τον μαζικό εμβολιασμό παιδιών στα σχολεία), ενώ από την άλλη είναι όλοι εκείνοι που το θεωρούν επικίνδυνο, και αντιδρούν έντονα υπογραμμίζοντας τις παρενέργειες.


Τι όμως πραγματικά γίνεται; Είναι τελικά άκακο το εμβόλιο ή όχι;


Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος γιατρός για να καταλάβει πως ένα φάρμακο αποκλείεται να είναι καλό για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως. Δεν έχουμε όλοι τον ίδιο οργανισμό. Και δεν είναι παράλογο να αναφέρω πως δεν γίνεται να αντιστοιχεί η ίδια δοσολογία για όλους μας. (Υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που εμβολιάστηκαν με 400% παραπάνω από το κανονικό!)


Για όσους από εσάς ενδιαφέρεστε να κάνετε το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης θα σας συμβούλευα να επισκεφθείτε πρώτα τον γιατρό σας και να ρωτήσετε λεπτομέρειες, να ενημερωθείτε για τις παρενέργειες και στην ανάγκη (γιατί όχι) να κάνετε έναν προληπτικό έλεγχο. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αλλεργία σε κάποιες από τις ουσίες του εμβολίου.


Και φυσικά ο ίδιος ο γιατρός σας είναι αυτός που θα σας πει πρώτος από όλους ότι ο εμβολιασμός για γρίπη σε κάποιον που δεν νοσεί, μπορεί να εξασθενίσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να κάνει τον δέκτη περισσότερο ευάλωτο στην γρίπη (που τόσο πολύ ήθελε να προφυλαχθεί και εμβολιάστηκε). Το μόνο ασφαλές εμβόλιο είναι αυτό που δεν χρισιοποιείται ποτέ.Τα παιδιά που εμβολιάοζνται για γρίπη έχουν 3 φορές μεγαλύτερο κίυνδινο να νοσηλευτούν για γρίπη.


Εν κατακλείδι,


Προσωπικά σαν πολίτης, ευχαριστώ το Ελληνικό κράτος που μερίμνησε για την έγκαιρη ενημέρωσή μου ώστε να προφυλαχθώ εγώ και οι δικοί μου από την νέα αυτή νόσο. Έχω ωστόσο έχω κάθε δικαίωμα να κατηγορήσω τις αρμόδιες αρχές για την χωρίς έλεγχο κινδυνολογία, το κλίμα πανικού και φυσικά για όλες τις παρενέργειες του εμβολίου που συστηματικά μου έχουν κρύψει.


Ενδεικτικά αναφέρω μερικές:

1.Guillain-Barré Syndrome

2.Altered Immunocompetence

3.Preventing and Managing Allergic Reactions

4.Limitations of Vaccine Effectiveness


Οι οδηγίες της Novartis είναι σε ηλεκτρονική μορφή εδώ.

http://www.fluscam.com/Vaccine_Package_Inserts_files/Novartis_A-H1N1_2009_Monvalent_VaccinePackageInsert_BasedOn1980Approvalfor%20Fluvirin_UCM182242.pdf


Όσοι είστε γονείς, θα βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα στο http://www.e-child.gr/ μεταξύ άλλων και τις απόψεις του Προέδρου της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας καθηγητού Ανδρέα Κωνσταντοπούλου για το θέμα.


Η πίεση για μαζικούς εμβολιασμούς κακήν κακώς, χωρίς πρόληψη και ενημέρωση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε παγκόσμια κλίμακα και πολλοί μιλούν για ένα καλά στημένο παιχνίδι των φαρμακευτικών εταιριών, για «μια χούφτα δολάρια»


Σας επισυνάπτω μερικά βίντεο και άρθρα


«Οι κερδοσκόποι του τρόμου» από τον bloggergiorgis

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2009/10/blog-post_8120.html


Xαμός και στη Γερμανία με το εμβόλιο. Η Μέρκελ δηλώνει ότι θα εμβολιασθεί με την παρτίδα που θα εμβολιασθεί και ο απλός κόσμος!!! Τελικά, άλλα εμβόλια υπάρχουν για τον απλό κόσμο και άλλα για την "ελίτ"?

http://www.etaiwannews.com/etn/news_content.php?id=1091557&lang=eng_news
http://www.medicinehatnews.com/content/view/147860


Πολλοί θα μιλήσουν για πείραμα με πειραματόζωα ανυποψίαστους πολίτες


Άλλα websites μεγάλης αναγνωσιμότητας όπως το http://theflucase.com/ αμφισβητούν πλήρως την νέα γρίπη, και με άρθρα όπως «Νέος φονικός ιός σε 3… 2… 1…» θεωρούν ότι η όλη ιστορία είναι κατασκευασμένη για να επιφέρει κέρδη μερικά εκατομμύρια ευρώ κέρδη στις φαρμακευτικές εταιρίες εν καιρώ παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.


Ο Μπάρακ Ομπάμα κήρυξε την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κάνοντας υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στις ΗΠΑ ωστόσο δεν εμβολιάζει τις κόρες του εξαιτίας του υψηλού ρίσκου.

http://redskywarning.blogspot.com/2009/10/first-daughters.html

Άρθρο που μιλάει για 5 σουηδέζες νοσοκόμες που εμβολιάστηκαν ως κλάδος αναγκαίας προτεραιότητας εμβολιασμού είναι νεκρές με επίσημη αιτία θανάτου το εμβόλιο κατά της γρίπης. (αν και η είδηση παραμένει αμφιλεγόμενη και πολλοί μιλούν για θανάτους καρδιοπαθών ηλικειωμένων)

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/10/sos-h1n1.html άρθρο στα Ελληνικά, του bloggersibilla

http://www.inews.gr/88/oi-protoi-thanatoi-sti-souidia-apo-to-emvolio-tis-ripis-ton-choironoute-o-OBAMA-tha-emvoliasei-tis-kores-tou.htm


Άρθρα και σε άλλες σουηδικές εφημερίδες τα περί θανάτων
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6001249.ab

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/190-tal-biverkningar-av-vaccinet-1.979474


Άρθρα για θανάτους σε άλλες χώρες στην Ευρώπη

http://www.informationliberation.com/?id=27733


Στην Ελλάδα, η αρμόδια επιστημονική επιτροπή (υπό την καθηγήτρια Γιαμαρέλλου) προκρίνει την μονή δόση του εμβολίου. Αντίθετα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την φαρμακοεπαγρύπνηση (Europe's drugs watchdog), εκφράζει ανησυχίες για την μονή δόση.

http://www.reuters.com/article/GCA-SwineFlu/idUSTRE59M26A20091023


Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε την δραματική ιστορία της 29αχρονης Desiree Jennings, που έπαθε δυστονία, μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή (1 στις 1.000.000 περιπτώσεις) 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της. Η Desiree μπορεί να τρέξει και να περπατήσει προς τα πίσω χωρίς κανένα πρόβλημα όμως αν σταματήσει την πιάνουν σπασμοί και δεν μπορεί να μιλήσει με ευκολία. Αν και δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για την δυστονία η Desiree τον Νοέμβριο πρόκειται ναInfluenza A (H1N1) 2009 Monovalent Vaccine, Novartis Vaccines and Diagnostics Limited υποβληθεί σε θεραπευτική αγωγή. Πριν από μερικές μέρες (έχοντας το πρόβλημα) κατάφερε επιτυχώς να λάβει μέρος σε αγώνα δρόμου 8 χιλιομέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου