Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες;


Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία (http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=93297 ) ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης πως θα δοθεί δικαίωμα ψήφου (στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές) στους μετανάστες που έμειναν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα καθώς και Ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην χώρα μας (εφόσον οι γονείς τους μένουν χρόνια εδώ).

Αυτό που δεν αναφέρθηκε είναι το επόμενο βήμα, δηλαδή πως θα γίνει το ίδιο και με τις Βουλευτικές εκλογές.

Το θέμα λοιπόν είναι πως αν οι μετανάστες θα έχουν το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» τότε πιθανόν να έχουμε την δημιουργία Αλβανικού η μουσουλμανικού κόμματος στην Ελλάδα.

Πολύ φοβάμαι πως ίσως στο μέλλον δούμε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλοεθνή δημάρχο (πχ Αλβανό) καθώς και άλλες τέτοιες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Δεν είναι παράλογο να υποθέσει κανείς πως οι περισσότεροι ξένοι (αλλά με Ελληνική ιθαγένεια) πολιτικοί θα προσπαθήσουν να προωθήσουν τα συμφέροντα της πατρίδας τους και δεν θα ενεργήσουν με κριτήριο το καλό του Ελληνικού λαού.

Ήδη υπάρχουν αρκετά προβλήματα σε χώρες της Ευρώπης που εφάρμοσαν παρεμφερή πολιτική.

Το θέμα αφορά όλους τους Έλληνες και θα επανέλθουμε με περισσότερα στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου