Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Συνεδρίαση των συμβασιούχων Stage Καρδίτσας στον χώρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου


Στον χώρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου συνεδρίασε χθες Τετάρτη 27/10 στις 10:00 π.μ. μια μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας, όλοι τους συμβασιούχοι των προγραμμάτων Stage. Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν περίπου 70 άτομα, αριθμός που υπερβαίνει τα 2/3 όλων των συμβασιούχων του Νομού Καρδίτσας.

Τα κύρια θέματα συζήτησης ήταν:

1. Οργάνωση Συντονιστικής Επιτροπής

2. Συμμετοχή στην Πανελλαδική διαμαρτυρία

3. Προσφυγή μέσω της νομικής οδού

4. Ενημέρωση των συμβασιούχων Stage που απασχολούνται σε άλλες Υπηρεσίες του Νομού

5. “Stage” διμήνου

Αμέσως μετά την σύσταση της Συντονιστικής Επιτροπής, ξεκίνησε ο διάλογος για την άμεση προσφυγή μέσω της νομικής οδού σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια αλλαγή στα σχέδια της κυβέρνησης.

Συζητήθηκαν εξίσου η συμμετοχή στην Πανελλαδική πορεία διαμαρτυρίας αλλά και το ενδεχόμενο απεργίας διαρκείας από όλους ανεξαρτήτως τους συμβασιούχους του Νομού.

«Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να δείξουμε έτσι σε όλους πόσο χρήσιμοι είμαστε στις Υπηρεσίες που απασχολούμαστε» ακούστηκε μεταξύ άλλων.

Λίγο αργότερα, ο Νομάρχης του Νομού, κ. Φώτης Αλεξάκος υποδέχθηκε τα μέλη της Επιτροπής όπου άκουσε τα προβλήματά τους και είχε έναν φιλικό διάλογο μεταξύ τους.

Τις απόψεις του κ. Νομάρχη επί τους θέματος δεν μπορούμε να σας τις πούμε από την στιγμή που δεν έχουν γίνει επίσημες δηλώσεις όμως το θέμα των συμβασιούχων το παρακολουθούμε από κοντά και θα σας ενημερώσουμε για όλες τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου